Šport
1 ogledov

Derbi v podaljšku dobili železarji

Čeprav je Olimpija ujela dva zadetka zaostanka, so po kazenskih strelih slavili Žurnal24 main
V 38. kolu lige Ebel je bil na sporedu večni derbi med Tilio Olimpijo in Acroni Jesenicami, ki so ga šele po kazenskih strelih dobili Gorenjci, in sicer po zaslugi Andreja Makrova.

Moštvi Tilie Olimpije in Acronija Jesenic sta odigrali zanimiv večni hokejski derbi, poln preobratov. Zanimiva pa je tudi bila izjava izkušenega zmaja Iva Jana, ki bo verjetno še dolgo odmevala. Jan je za Šport TV namreč med drugim dejal: "Tujci so plačani, Slovenci pa ne."

V prvem novoletnem derbiju večnih tekmecev so prvo tretjino sicer bolje začeli domači. Nekaj obetavnih poskusov zmajev je ustavil vratar gostov Grumet-Morris, nato pa so gostje iz prve prednosti igralca več v 14. minuti povedli. Olimpija je nato spet prevzela vajeti v svoje roke in po hitremu protinapadu izenačila z golom Franka Banhama. A na prvi odmor so s prednostjo zadetka le odšli Jeseničani, potem ko je po navidez nenevarnem strelu Mihe Rebolja z modre črte plošček končal v mreži Aleša Sile.

V drugi tretjini je tempo igre še nekoliko padel, obe moštvi pa nista pokazali prav veliko napadalnih akcij. Jeseničani so po vrnitvi Banhama s klopi za izključene igralce malo pred polovico srečanja povišali na dva zadetka razlike, za vsaj nekaj vznemirjenja na solidno polnih tribunah pa je poskrbel dvojec Boštjan Goličič in Rok Tičar, ki si je za medsebojni pretep prislužil predčasno pot pod prho.

Lestvica

1. Graz 99ers 54
2. Vienna Capitals 54
3. R. B. Salzburg 50
4. B. W. Linz 46
5. Sapa Fehervar 42
6. VSV Beljak 40
7. KAC 39
8. Medveščak 37
9. T. Olimpija 30
10. A. Jesenice 24

Pred zadnjo tretjino je v domača vrata namesto Sile, ki je v drugem delu ob eni od akcij dobil močan udarec, zadrsal Matija Pintarič. Domači pa se niso predali, ampak pripravili preobrat. Njegov glavni snovalec je bil Žiga Pance, ki je dosegel zadetka v 44. in 47. minuti in moštvi tako popeljal do podaljška.

Podaljšek sta ekipi igrali odprto in brez taktiziranja ter si priigrali nekaj lepih priložnosti za zmago, a sta se izkazala Grumet-Morris in Pintarič. Najbližje četrtemu golu sta bila Makrov pri gostih in Jurij Goličič pri domačih. Pri kazenskih strelih so vsi trije ljubljanski strelci zgrešili, pri jeseniških pa je bil uspešen Makrov in odločil zmagovalca.

Jesenice so se s to zmago tekmecem iz Ljubljane približale na šest točk zaostanka, končnica pa je zdaj iz tekme v tekmo vse bolj teorija tudi za Olimpijo, pa čeprav njen tekmec za osmo mesto Medveščak tokrat po porazu na Dunaju svoje prednosti ni povečal.

Liga Ebel, 38. kolo:

Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 3:4 (1:2, 0:1, 0:2)*
Banham, (17), Ž. Pance (44, 47); Makrov (14), Rebolj (19), Hafner (28)

SAPA Fehervar : Liwest Linz 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 1:0)*
KAC Celovec : Graz 99ers 3:6 (1:2, 2:1, 0:3)
Vienna Capitals : Medveščak 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)
Red Bull Salzburg : VSV Beljak 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

* po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.