Šport
4 ogledov

Celje udarilo, ko so najmanj pričakovali

sulic_main_sad Žurnal24 main
Oslabljena ekipa Celja P. L., pri kateri so manjkali Kokšarov, Rezar, Špiler, Kozlina, Terzić in Gorenšek, je s 26:24 senzacionalno ugnala velenjsko Gorenje. Ostala srečanja kasneje.
 

Preberite še ...

Zadnji metek v truplo Celjanov

Oslabljeni Celjani so dali že na začetku vedeti, da se ne mislijo predati. Gostje so sicer povedli s 5:3, vendar pa so domači nato z delnim izidom 4:0 naredili preobrat in v prvem polčasu ter nato do odmora vodstva niso izpustili iz rok. Trdo so igrali predvsem v obrambi, v napadu pa sta se izkazala predvsem Dragan Gajič in Alem Toskić, ki sta pridno polnila mrežo ne preveč razpoloženega gostujočega vratarja Ivana Gajiča. Domači so tako na odmor odšli s tremi goli prednosti, kar je dalo vedeti, da bo drugi polčas zelo zanimiv.

Tudi nadaljevanje je bilo izenačeno, domači trener Tone Tiselj pa je moral ob majhnem številu igralcev vse bolj improvizirati. Velenjčani so v 44. minuti z golom Aljoše Štefaniča po dolgem času spet izenačili rezultat na 19:19. Slabi dve minuti do konca je bilo na semaforju 26:24 za domače, vse bolj nervozni gostje pa so očitno na vse načine hoteli izid vsaj izenačiti. A jim ni uspelo. Celjani so letos tako prvič v državnem prvenstvu zasluženo ugnali Gorenje.

MIK 1. liga, 4. kolo končnice za prvaka:

Celje P. L. : Gorenje 26:24 (15:12)
Toskić 7, Sulić 6, Gajič 5; Rnić in Datukašvili po 4

Cimos Koper : Prevent 31:26 (15:17)
Praznik 9, Jovičič 7; Šimić 12

Slovan : Trimo 21:18 (12:7)
Žvižej in Vujič po 4, Teržan 3; Se. Skube 6, Miklavčič 5
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.