Šport
5 ogledov

Če bo obramba dobra, ni bojazni

Renata Mörtel se bo zoperstavila svoji nekdanji ekipi. Žurnal24 main
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto ob 17.45 začele glavni del tekmovanja v Ligi prvakinj. V skupini 2 bodo najprej igrale proti madžarskemu Györu. Napoved: zmaga.
 

Sistem tekmovanja

Glavni del tekmovanja sestavljata dve skupini s po štirimi ekipami. V skupini 1 so Hypo Niederösterreich, Viborg, Ikast in Podravka, v skupini 2 pa sta poleg Krima in Györa še Valcea in Budućnost. Prvi ekipi iz vsake skupine se uvrstita v polfinale.

"Pripravljamo se zavzeto, saj se zavedamo, da je to naša priložnost za kaljenje mladih igralk, za njihov razvoj pa seveda tudi za izboljšanje naših rezultatov. V zadnjih dneh se posvečamo taktični pripravi na Györ, upam, da smo zadeli idejo njihove igre in da bomo v soboto uspešne," je uvodoma povedala trenerka Krima Marta Bon in pojasnila podrobnosti madžarske igre.

 
 

Na Madžarskem menijo, da bosta v polfinale napredovala Györ in Valcea, sama pa se s tem ne strinjam.

Renata Mörtel

 
"Osnoven namen naše priprave je, da onemogočimo njihovo levo stran. Tam je Anita Görbicz zelo močna, ima veliko rešitev tako z igro na krožno napadalko kot s prodori. Prav tako je zelo iznajdljiva Orsolya Verten, ki v osnovi igra na krilu, a tako kot vse igralke veliko menja položaj. Nikakor pa ne smemo zanemariti drugih igralk. Tudi one so zelo kakovostne in nam lahko zagrenijo življenje, če se preveč osredotočimo le na omenjeno levo stran. Dejstvo pa je, da bo tako ali drugače spet ključ do uspeha igra v obrambi. Če bomo na pravi ravni, potem ni bojazni, če pa se nam zalomi, bodo nastopile velike težave," je dodala Bonova.

Krimovi navijači upajo, da se bodo veselili nove zmage svojih ljubljenk. © Saša Despot

 
 
 

Dejstvo pa je, da bo tako ali drugače spet ključ do uspeha igra v obrambi. Če bomo na pravi ravni, potem ni bojazni.

Marta Bon

 
Nekdaj je bila članica Györa , za katerega igrajo številne madžarske reprezentantke, tudi zdajšnja Krimovka Renata Mörtel: "Kariero sem začela pri tem klubu. Györ je eden najmočnejših klubov na Madžarskem, od igralk bi izpostavila predvsem Görbiczevo, Vertnovo, Zsuzsanno Tomori in Katalin Palinger. Po eni strani sem vesela, da bomo igrale z njimi, po drugi pa jih seveda želim premagati. Na Madžarskem menijo, da bosta v polfinale napredovala Györ in Valcea, sama pa se s tem ne strinjam." Podobnega mnenja, le da z željo po drugačnem razpletu sobotne tekme, pa je nekdanja Krimovka Katalin Palinger , ki zdaj uspešno brani Györova vrata. Poškodbe so tokrat Krim zaobšle in Bonovi na izbiro ponudile praktično ves razpoložljiv kader, saj se vračajo tudi mlade Maja Zrnec, Amra Pandžić in Nives Ahlin .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.