Šport
6 ogledov

Brodeur izenačil rekord

Martin Brodeur si je zaslužil ovacije navijačev New Jerseyja. Žurnal24 main
V ligi NHL so bili na sporedu štirje dvoboji. Branilec naslova Detroit si je s četrto zmago proti Columbusu zagotovil napredovanje kot hokejisti moštev Bruins in Canucks pred njimi.
 

Preberite še ...

Prek večnih rivalov naprej

Končnica pa se ne odvija po načrtih za najboljše moštvo rednega dela San Jose že s tretjim porazom proti Račkam. Hokejisti moštva Philadelphia Flyers so z zmago s 3:0 v Pittsburghu preprečili prezgodnji konec upov na konferenčni polfinale končnice prvenstva severnoameriške profesionalne hokejske lige. Moštvo Pittsburgh Penguins sicer vodi v zmagah s 3:2.

Moštvo New Jersey Devils je bilo z 1:0 boljše od moštva Carolina Hurricanes, ki je v petih tekmah končnice vknjižilo dve zmagi, eno manj od Vragov. Vratar Martin Brodeur si je prislužil ovacije ljubiteljev hokeja, ki so napolnili dvorano Prudential Center in glasno vzklikali njegovo ime "Martin, Martin ...", ko je obranil vseh 44 strelov hokejistov Caroline in mrežo moštva Devils še enkrat več ohranil nedotaknjeno. Brodeur je izenačil rekord Patricka Roya s številom "shutoutov" v končnicah prvenstva, na tekmah zunaj rednega dela sezon je bil že triindvajsetič nepremagan pred vrati.

Detroit Red Wings so že tretji ligaški polfinalist in skupaj z Bostonom in Vancouvrom v končnici še nepremagano moštvo. Columbus Blue Jackets so četrto tekmo izgubili s 5:6. Hokejisti Anaheim Ducks so z visoko razliko premagali najboljše moštvo rednega dela San Jose Sharks (4:0) ter prednost v zmagah povečali na 3:1. Hokejisti San Joseja čakajo težki trenutki, saj v naslednjih treh tekmah ne smejo izgubiti, če si želijo napredovati. V nasprotnem primeru rekorderje po številu zmag čaka hudo razočaranje.

Liga NHL:

Vzhod:
Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 0:3 /3:2/
New Jersey Devils : Carolina Hurricanes 1:0 /3:2/

Zahod:
Columbus Blue Jackets : Detroit Red Wings 5:6*
*Detroit je zmagal s skupnim izidom 4:0 v zmagah
Anaheim Ducks : San Jose Sharks 4:0 /3:1/
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.