Šport
1 ogledov

Bratske zgodbe

Sergej Samsonov se je takole veselil gola Caroline proti Montrealu. Žurnal24 main
V ligi NHL je New Jersey slavil po kazenskih strelih, Carolina po podaljških, Florida in Boston pa sta zmagala po rednem delu. Na obračunu Floride in Colorada tudi bratski dvoboj.
 

Liga NHL

New Jersey : Philadelphia 3:2 *
Florida : Colorado 3:0
St. Louis : Boston 3:6
Montreal : Carolina 2:3 **
* po kazenskih strelih
** po podaljšku

Liga NHL je sinoči ponudila štiri tekme. Najbolj napeto je bilo v New Jerseyju, kjer so domači Philadelphio premagali po kazenskih strelih, ter v Montrealu, kjer je Carolina zmagala po podaljških. Najbolj prepričljiva zmaga pa je uspela Floridi, ki je Colorado ugnala s 3:0. Zadeli so Brett McLean, Richard Zednik in Bryan McCabe. Tomas Vokoun je dosegel svoj drugi "shotout" v sezoni, za katerega je zbral 24 obramb. Še ena zanimivost dvoboja pa je, da so gledalci videli po enega brata Stewart na vsaki strani. Anthony Stewart, ki igra za Florido, je bil torej uspešnejši od Chrisa, ki nastopa za Colorado.

V St. Louisu so Bostončani, tako kot njihovi košarkaški kolegi iz NBA moštva Boston Celtics, imeli svoj večer, saj so vpisali že svojo 24. zmago v novi sezoni in peto zaporedno, ob le petih porazih pa so z 52 točkami najboljši v severovzhodni skupini pa tudi v celotni vzhodni konferenci. Najboljše moštvo v severnoameriški poklicni hokejski ligi San Jose Sharks ima 26 zmag (55 točk), branilci naslova Stanleyjevega pokala Detroit Red Wings pa so jih doslej zbrali 22 (48 točk). Po drugi strani pa je St. Louis moštvo na repu lestvice v centralni skupini s 17 porazi, ki se nikakor ne more pobrati. In še poslastica za ljubitelje statistike. Zadnjič so v moštvu Bruins tako dobro začeli niz 33 začetnih dvobojev daljne sezone 1929/30 iz začetka prejšnjega stoletja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.