Šport
14 ogledov

Brajkovič le za Klödnom

brajkovic15_main_action Žurnal24 main
Slovenski kolesar Jani Brajkovič, ki nastopa za Astano, je pred Girom očitno vroč, saj je na dirki po Trentinu na 16,3 kilometra dolgem kronometru osvojil izvrstno drugo mesto.
 

Preberite še ...

Videointervju: Jani Brajkovič
Brajkovič jo je grdo skupil

Slovenski kolesar Astane Jani Brajkovič je, kot kaže, pred Girom v odlični formi. Več kot uspešno je namreč začel generalko za največjo dirko v Italiji, štiridnevno preizkušnjo po Trentinu. V 16,3 kilometra dolgem kronometru je zasedel drugo mesto, za sekundo ga je premagal le njegov moštveni kolega, Nemec Andreas Klöden.

Tretje mesto je z zaostankom sedmih sekund zasedel Ukrajinec Andrij Grivko. Jure Golčer (LPR Brakes) je bil 53., še sekundo več pa je zaostal najboljši kolesar Adrie Mobila, edine slovenske ekipe na dirki, Robert Vrečer. Na dirki, na kateri se bodo tekmovalci v naslednjih dneh borili s številnimi zahtevnimi vzponi, nastopajo kar štirje zmagovalci Gira, v vožnji na čas je bil najboljši med njimi Stefano Garzelli, slabši pa so bili Ivan Basso, Gilberto Simoni in Danilo Di Luca.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.