Šport
2 ogledov

Bon: Psihično vse močnejše

Marta Bon opozarja, da se Krim ne nahaja več v časih, ko je za finance poskrbel Dejan Mijović
Krim je v 4. kolu rokometne Lige prvakinj s 35:34 ugnal romunsko Valceo. "Pri meni ni pomembno, kdo začne tekmo," je dejala Marta Bon, ki je gostjam pripravila nekaj presenečenj.
 

Liga prvakinj, 2. del, 4. kolo

Krim M. : Oltchim V. 35:34

Krim Mercator je v četrtem kolu rokometne Lige prvakinj na Kodeljevem ugnal Oltchim Valceo s 35:34. Po prvem delu so imele Ljubljančanke dva zadetka prednosti, največ pa pet, saj so odlično začele tekmo. V drugem delu je sledil padec v igri in Romunke so, predvsem zahvaljujoč izvrstni Luminiti Dinu in norveškima sodnikoma, ujele priključek in povedle. Takrat pa je začelo močneje biti Krimovo srce. Galjevičanke so se borile do konca, Andrea Lekić pa je ohranila mirno roko pri sedemmetrovkah.

Krimovke se znajo tudi poveseliti. © Dejan Mijović

 
Če je Bonova v prejšnjem krogu Budućnost presenetila z obrambno postavitvijo 3-3, je tokrat ne le tekmice, temveč tudi gledalce presenetila s prvo postavo. Poleg standardnih Sergeje Stefanišin, Ljudmile Bodnjeve, Tanje Oder, Marine Vergeljuk in Lekićeve sta mesto v prvi sedmerki namreč dobili Urška Vidic in kapetanka Špela Cerar , ki je majhno dosedanjo minutažo prebila večinoma v obrambi. Tudi danes je bila njena primarna vloga v obrambi, kjer je pazila na najnevarnejšo gostujočo igralko Narciso Lecusanu . To je opravila z odliko, saj Lecusanujeva sploh ni dosegla zadetka.

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja, je po srečanju dejala:  "Pri meni sploh ni pomembno, kdo začne tekmo. Tudi ekipo sem menjala kljub vodstvu s 17:12, saj sem že pred tekmo ocenila, da bomo moči potrebovale v končnici. To se nam je izšlo. Je pa res, da so tudi igralke psihično vse močnejše, kar je v tako tesni tekmi tudi ključnega pomena." Tanja Oder je dodala:  "Vse, kar smo se dogovorile v slačilnici, torej za agresivno igro v obrambi, smo tudi udejanjile. Iz dobre obrambe smo lahko izpeljale naše polprotinapade, narekovale visok ritem in to je bil recept za zmago. Mogoče smo zato res delale malce preveč napak. Ampak zmaga je tukaj. Zasluženo, saj smo pustile vse na igrišču."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.