Šport
8 ogledov

Bo šlo tudi brez Čupića?

Matevž Skok (na fotografiji) in Primož Prošt bosta edini selektorjevi izbiri v v Žurnal24 main
Gorenje iz Velenja je pred zelo pomembnim koncem tedna. V soboto ose čaka obračun prve tekme polfinala pokala EHF s švicarskim St. Gallnom, ki je veliko ugodnejši nasprotnik od ostalih.
 

Preberite še ...

Šok v Gorenju

Po neuspehu v slovenskem pokalu, ko so rokometaši Gorenja osvojili zanje skromno četrto mesto, se Velenjčani uspešno bojujejo še na dveh frontah – domačem prvenstvu in v evropskem klubskem tekmovanju, pokalu EHF. Prav v slednjem bo Gorenje merilo moči že to soboto, ko bo v prvi polfinalni tekmi z začetkom ob 18. uri gostilo švicarski St. Gallen .

 
 

Podcenjevanje bi se lahko zelo hitro maščevalo, zato lahko zatrdim, da mesta za kaj takega pri naših igralcih ne bo.

Ivica Obrvan

 
Velenjska zasedba se je doslej trikrat uvrstila v polfinale enega od evropskih pokalov. Prvič v sezoni 1994/95, ko jo je v polfinalu pokala EHF izločil ruski Poljot iz Čeljabinska, drugič pa v sezoni 2003/04, ko je v polfinalu pokala pokalnih zmagovalcev morala priznati premoč španskemu Valladolidu . Velenjčani imajo tako izjemno priložnost, da oplemenitijo svoje mednarodne nastope in se prvič v zgodovini uvrstijo v veliki finale, saj je v polfinalu dobila najbolj ugodnega tekmeca. Prek močnega nemškega Gummersbacha in španskega Aragona bi bila to gotovo veliko težja naloga. Obenem bi Gorenje po rokometašicah ljubljanske Olimpije postal tudi drugi klub v zgodovini slovenskega rokometa, ki bi se uvrstil v finale tega evropskega tekmovanja (pokal EHF).

Ivica Obrvan pred obračunom s Švicarji ostaja previden. © Gregor Katič

 
 
 

Mi bomo v soboto in nato naslednjo nedeljo v Švici na povratni tekmi dali vse od sebe, da se uvrstimo v finale.

Ivica Obrvan

 
Glede na kakovost švicarskega rokometa v celoti so mnogi rokometaše iz Velenja že pred prvim sodnikovim žvižgom videli v finalu, s čimer pa se strateg os Ivica Obrvan niti najmanj ne strinja. "Ko si enkrat tako daleč v tekmovanju, ne moreš nikogar predčasno odpisati, ne glede na to, od kod prihaja nasprotnik. Podcenjevanje bi se lahko zelo hitro maščevalo, zato lahko zatrdim, da mesta za kaj takega pri naših igralcih ne bo. Sicer pa vnaprej ni hvaležno napovedovati, kajti ne veš, kaj se ti lahko zgodi. Denimo poškodba Čupića je že ena takšna stvar," je na novinarski konferenci dejal hrvaški strokovnjak.

"Polfinalna obračuna z nemškim ali španskim predstavnikom bi bila za nas zagotovo veliko zahtevnejša, kar pa ne pomeni, da je švicarska ekipa slaba. Mi bomo v soboto in nato naslednjo nedeljo v Švici na povratni tekmi dali vse od sebe, da se uvrstimo v finale,"
je še dodal Obrvan, ki pa je opozoril tudi na utrujenost igralcev, kajti v mesecu aprilu so zaradi evropskih in domačih tekmovanj Velenjčani igrali prav vsako sredo in soboto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.