Šport
0 ogledov

Anaheim po treh podaljških

Jonas Hiller je bil na tej fotografiji sicer premagan, a je vseeno zaustavil kar Žurnal24 main
Hokejisti Anaheima so na drugi tekmi polfinala zahodne konference lige NHL po treh podaljških premagali Detroit s 4:3 in v zmagah izenačili na 1:1. Izenačeno tudi med Carolino in Bostonom.
 

Preberite še ...

Zvezdama ukradel šov novinec

Racmani iz Anaheima so še enkrat več pokazali, da so zelo neugoden tekmec. Proti favoriziranim Rdečim krilom so odigrali nov "epski" obračun, v katerem je spet blestel švicarski vratar Jonas Hiller, ki je v rednem delu in treh podaljških zaustavil zanj rekordnih 59 strelov. Sicer pa so Racmani po dveh tretjinah po zadetkih Ryana Getzlafa, ki je dosegel vsaj točko na sedmih izmed osmih tekem v letošnji končnici, Chrisa Prongerja in Ryana Carterja vodili s 3:2. Toda gostitelji, ki so Anaheimovo mrežo dotlej zatresli prek Brada Stuarta in Mikaela Samuelssona, so podaljške izsilili v šesti minuti zadnje tretjine, ko je zadel Johan Franzen. Prva dva podaljška nista dala zmagovalca, po dobri minuti tretjega pa je Detroit v črnino zavil Todd Marchant. "Ni veliko tekem, ki bi jih odločila moja palica. To je dejstvo," je po tekmi dejal Marchant, ki je v ligi NHL od sezone 1993/94. V rednem delu je zabil le pet golov, v prejšnjih končnicah pa skupno 12.

 
 

Ni veliko tekem, ki bi jih odločila moja palica. To je dejstvo.

Todd Marchant

 
V Bostonu pa so Hurikani odpihnili Kosmatince predvsem po zaslugi vratarja Cama Warda. Bostonovi hokejisti so neutrudno streljali proti vratom Caroline, toda plošček ni našel poti mimo Warda, ki je zbral 36 obramb in vpisal svoj drugi 'shutout' v končnici v zadnjih štirih tekmah. "Cam je naša skala. On mora igrati dobro, da imamo sploh kakšne možnosti za zmago. To je nocoj tudi storil," je dejal Wardov soigralec Eric Staal. Za razliko od Bostonovih pa so bili precej učinkovitejši napadalci iz Caroline, saj so s 25 streli dosegli tri gole. Uspešni so bili Matt Cullen, Joe Corvo in Eric Staal, ki je zadel v prazno mrežo 28 sekund pred koncem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.