Šport
3 ogledov

ACH novi pokal ima

Glen Hoag se najverjetneje seli v Turčijo. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Odbojkarji ACH Volleyja so v Novi Gorici v finalu slovenskega pokala s 3:2 premagali moštvo Salonit Anhovo in tako tretjič zapored ter skupno četrtič osvojili pokalni naslov.
 

V ženskem finalu Novogoričanke in Kamničanke

Odbojkarice Hita Nove Gorice so se po zmagi v drugem polfinalu pokala Slovenije s 3:0 (27, 15, 23) proti ekipi Alianse iz Šempetra uvrstile v veliki finale. V nedeljskem finalu z začetkom ob 18. uri se bodo Novogoričanke pomerile z ekipo Nove KBM Branika, ki so v prvem polfinalu prav tako s 3:0 v nizih ugnale Calcit Kamnik

Polna novogoriška športna dvorana je v pravem prazničnem vzdušju uživala v dramatičnem boju za naslov pokalnega zmagovalca v sezoni 2008/09. Tega so se na koncu veselili zadnja leta najboljša slovenska odbojkarska vrsta, a je moštvo iz Kanala, tako s pristopom kot tudi kakovostjo, dokazalo, da bodo imeli Blejci v prihodnje tudi na domačih igriščih enakovrednega tekmeca. To se je dokazalo tudi na tekmi, ki je odločala o pokalnem naslovu. Ekipi sta namreč pred prepolno novogoriško dvorano dobili vsaka po dva niza in o lovoriki je odločal peti.

Ta je bil prava poslastica skoraj dve uri in pol trajajočega spektakla v Novi Gorici. Ekipi sta bili spet zelo izenačeni, o čemer priča tudi podatek, da je prvič razlika v prid enega ali drugega znašala več kot dve točki pri izidu 11:9 za Kanalce. Prvič so imeli Blejci priložnost, da ujamejo tekmeca na 12. toči, a je Jernej Potočnik z blokom uspešno ustavil Mitjo Gasparinija. Naslednje priložnosti Gorenjci niso izpustili iz rok, uspešnejši od Gasparinija pa je bil Nicholas Cundy, ki je nato po točki Jasmina Čuturiča z druge črte pri izidu 15:14 izkoristil drugo zaključno žogo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.