Šport
10 ogledov

A. Hočevar: Odlično z igralcem manj

Andrej Hočevar je bil eden glavnih botrov druge slovenske zmage na SP. Žurnal24 main
Po zmagi nad Avstralijo je slovenske hokejiste čakal prvi težji preizkus, z 8:2 so povozili litovske hokejiste. "Vedno je lahko boljše in bi lahko bilo tudi danes," meni vratar Andrej Hočevar.
 
 

Naslednjič moramo v obrambi malo več drsati in malo manj 'operirati' s palicami. Kazni bomo skušali zmanjšati.

Mitja Šivic

 
Tekmo z domačo Litvo so Slovenci začeli izjemno slabo. Druga za drugim so romali na klop za kaznovane igralce, v prvi tretjini je imela Slovenija kar deset minut izključitev. Zato smo si živčno grizli nohte, kdaj bo uspelo domačim te nespametne poteze, kazni so bile povečini posledica nepotrebnih prekrškov, kaznovati. Vendar se to ni zgodilo, predvsem po zaslugi izvrstnega Andreja Hočevarja, in po prvi tretjini sta se na semaforju še vedno svetili dve ničli. V drugi tretjini pa se je zdelo, kot da je na led zadrslala druga ekipa. Slovenecem se je odprlo. Krstni zadetek je v 25. minuti dosegel Jakob Milovanovič, njegovemu zgledu so sledili Matej Hočevar, Mitja Šivic in Mitja Robar, tako da je bilo življenje za rise po 40 minutah mnogo lepše. Vendar litovskega potopa (vsaj takoj) ni bilo. Takoj na začetku tretje tretjine je za domače znižal Arturas Katulis, nadaljevale pa so se tudi slovenske izključitve. Litovski nalet je nato z zadetkom zajezil Marcel Rodman, vajo pa so ponovili tudi Mitja Šivic, Tomaž Razingar in Andrej Hebar.  Drugi tolažilni zadetek za gostitelje prvenstva dosegel Arnoldas Bosas.

 

Preberite še ...

Šuvak: Na ostro igro odgovoriti ostro
Risi preskočili kenguruje

V slovenskih vratih je blestel Andrej Hočevar, ki je predvsem v prvi tretjini reševal svoje soigralce, ko so garali z igralcem manj. Odlični vratar Jesenic je za zurnal24.si povedal: "V fazi obrambe smo z igralcem manj na ledu odigrali odlično. Bolj ko je šla tekma h koncu, bolj smo prevzemali terensko premoč in srečanje rutinirano pripeljali do konca. Kar zadeva izključitve, je bilo nekaj nepotrebnih, pri drugih pa je sodnik tudi malo podlegel domačim gledalcem. Ob dveh porazih so namreč litovske možnosti za uvrstitev v skupino A nične. Tudi na ta račun se je morda zgodila kakšna izključitev. S svojo predstavo sem zadovoljen, vendar je vedno lahko boljše in bi lahko bilo tudi danes."

Mitja Šivic je dodal: "Za nami je težka tekma. Rezultat sicer ne pove tega, ampak za zmago smo se morali zelo potruditi. Veliko zagona smo dobili v prvi tretjini, ko smo mrežo ohranili nedotaknjeno kljub desetim minutam igre s hokejistom manj. V drugi in tretji tretjini smo izkoristili svoje priložnosti. Glede izključitev smo imeli nekaj težav, ker smo v soboto igrali veliko počasnejšo tekmo. Tudi sodnik je imel drugačen kriterij. Naslednjič moramo v obrambi malo več drsati in malo manj 'operirati' s palicami. Kazni bomo skušali zmanjšati."  Ponedeljek bo za rise dan počitka, v torek pa jih čaka tekma s Hrvaško.

SP divizije I, 2. kolo:

Slovenija : Litva 8:2 (0:0, 4:0, 4:2)

Japonska : Avstralija 7:1 (3:0, 3:1, 1:0)

Kazahstan : Hrvaška 6:1 (3:0, 3:1, 0:0)


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.