Popotnik
2001 ogledov

Dolenjska se lahko pohvali s svojimi Benetkami

Kostanjevica na Krki
Ja, tudi mi imamo kraj na vodi.

Kostanjevica na Krki je kraj, ki bi ga lahko poimenovali kot "male slovenske Benetke". Kostanjevica je z vseh strani namreč obdana z reko Krko, v kraj pa se lahko pride s pomočjo treh mostov – dva sta namenjena tako pešcem kot tudi avtomobilom, eden pa je samo za pešce.

 

A post shared by Luka Esenko (@lukaesenko) on

Kostanjevica ni bila od vedno "otoška" vasica, to je postala šele, ko so strugo reke Krke premestili, da je tekla naravnost. Stari del mesta je postal otoček, obdan z novo strugo in starim meandrom.

Idilično staro mesto je dolgo približno 500 metrov in dolgo okoli 200 metrov. Meri le 58 kvadratnih kilometrov in ima okoli 2500 prebivalcev.

Kostanjevica na Krki | Avtor: Profimedia Profimedia
Na tej majhni površini stojita kar dve stari cerkvi – cerkev sv. Jakoba iz 13. stoletja in cerkev sv. Miklavža iz 16. stoletja. Na otoku je tudi Lamutov likovni salon oziroma nekdanji mogočni dvorec, ki spada pod Galerijo Božidarja Jakca. Galerija ima svoje prostore v nekdanjem cistercijanskem samostanu in tamkajšnji cerkvi. Samostan je bil zgrajen daljnega 1234. leta.

 

Beautiful from the ground but the views are even better from up above 👀

A post shared by Uroš Bogovič (@bogovicuros) on

Komentarjev 1
  • Stephanie_Morton 15:25 20.avgust 2018.

    Moj najboljši bratranec zasluži $ 279 / uro na računalniku. Že štiri mesece ni delovala, toda prejšnji mesec je njegovo plačilo znašalo 31925 $, ki je samo nekaj urr delalo na prenosnem računalniku. poglejte to spletno mesto ... ..... ❥❥❥ ...prikaži več❥ ❥❥❥❥ ❥❥❥ www.Internet43.Com