Popotnik
2067 ogledov

Uau, koliko adrenalinskih parkov imamo pri nas!

soča fun park Soča Fun Park/Facebook
Zakaj se ne bi odpravili na malce drugačen izlet in si privoščili malce adrenalina?

Večna dilema je, kam na izlet, ko posije sonce, ko imamo prost dan in ko želite otroke odvrniti od računalnikov in televizij. V Sloveniji je kar nekaj parkov, v katerih se lahko skupaj s prijatelji ali družino naužijete adrenalina. Za tiste, ki jih je strah hitrosti ali višine, pa je to priložnost, da premagajo strah. Izbrali smo samo nekaj idej, kam se odpraviti po dozo adrenalina.

Pustolovski park Bled in Pustolovski park Postojna

V prvi vrsti sta parka namenjena družinskim obiskom, saj ponujajo zabavo vsem družinskim članom. Parka sta primerna za otroke, starejše od štirih let. Pustolovska parka omogočata marsikatero aktivnost v naravi.

Cene se gibajo med 10 in 22 evrov, odvisno od starosti obiskovalca.

Soča Fun Park

Soča Fun Park je namenjen vsem, ki so željnim avanture in zabave. Adrenalinski park se skriva med krošnjami, v objemu dreves tik ob čudoviti Soči.

Le nekaj kilometrov iz mestnega jedra Nove Gorice se v objemu dreves vije smaragdna reka Soča. Ob njej se med krošnjami skriva razgiban pustolovski park imenovan Soča Fun Park. Namenjen je vsem, željnim avanture in adrenalinske zabave. Nepozabno športno dogodivščino lahko izkusijo tako mlajši kot starejši pustolovci. Pustolovska avantura se prične s prečkanjem reke Soče z raftom, nadaljujete pa po oranžnem, zelenem, modrem in rdečem poligonu pustolovskega parka. Na koncu pa se kot pravi Indiana Jones spustiš po 300 m jeklenici - Zip line z enega na drugi breg reke Soče, na višini 40 m, ki so ga imenovali kar »spust poguma«, ki na osebo stane od 22 evrov dalje. Pustolovska avantura stane od 10 evrov na osebo, kolesarska pustolovščina pa od 78 evrov naprej.

Pustolovski park Betnava

V Pustolovskem parku Betnava na različnih elementih mladi in manj mladi po srcu razvijajo gibljivost, se gibajo, živijo bolj zdravo in čutijo naravo, ki ji zaradi Betnavskega gozda, kjer se vse skupaj dogaja, še bolj privlačna.

Otroška proga je, kot so zapisali na svoji uradni strani, primerna za otroke, stare od treh let naprej in ima 8 postaj ter 22 metrov spusta.

Cena vstopnine se giblje med 6 in 11 evrov.

 

A post shared by Aljaž Majer (@aljazmajer) on

Adrenalinski park Storž

Adrenalinski park Storž blizu Škofje Loke se lahko pohvali z največjo orjaško gugalnico pri nas, ki se skriva med krošnjami, 21 metrov od tal. Je tudi adrenalinski park, ki je postavljen najvišje od tal pri nas … Njegov poligon je na višini med 8 in 24 metrov visoko. Goste krošnje so odličen pobeg pred pravo poletno vročino, ki nas letos sigurno čaka nekje za vogalom. Ponujajo nekaj več kot 19 višinksih izzivov in 3 težavnostne kroge:

Rumeni krog: Je najkrajši in primeren tudi za mlajše otroke, ki si želijo adrenalinske dogodivščine, zelo primeren tudi za popestritev rojstnega dne.

Rdeči krog: Je daljši kot rumeni krog in vsebuje enako nalog kot modri krog (le da so te nekoliko krajše). Naloge ponujajo številne izzive, kjer boste lahko preizkusili svoje ravnotežje in spretnost, roke pa bodo na račun tega manj trpele.

Modri krog: Je najzahtevnejši in najdaljši, vsebuje tudi bolj zahtevne izzive, ki tudi najbolj pogumnih ne bodo pustile ravnodušnih.

Cena za otroke je 19 evrov, za odrasle 24 evrov.

Pustolovski park Bukovniško jezero

V Pustolovskem parku Bukovniško jezero obljubljajo nepozabno družinsko zabavo. Park je primeren za vse, starejše od štirih let, ima kar 58 zanimivih elementov od tega 7 popolnoma unikatnih. Je prilagojen tako starosti kot tudi fizični zmogljivosti. Par se skriva v neokrnjeni naravi Bukovniškega jezera in je odlična ideja za sprostitev po napornem tednu.

Kot so zapisali na uradni strani, je park primeren tudi za vitalnejše dedke in babice, ki si lahko energije naberejo na energijskih točkah, med tem ko otroci in vnuki plezajo v parku.

Individualni obisk vas bo stal med 8 in 16 evrov, družinski paketi pa so med 36 n 44 evrov.

 

A post shared by Sanja Cernec (@sanjacernec) on

Pustolovski park Otočec

Namenjen je tako otrokom in odraslim in temelji na pustolovski dogodivščini na posebej za to prirejenem poligonu, ki je zgrajen skozi gozd. Obiskovalci si lahko sami izbirajo sebi primerno težavnostno stopnjo pustolovščine. Sestavljajo ga 4 različne poti z 46 plezalnimi pustolovščinami. Vabljeni ste vsi, ki ste dopolnili vsaj 5 let in ste višji od 140 cm (višina z iztegnjenimi rokami nad glavo).

Cena vstopnine je 10 evrov.

Pustolovski park Celjska koča

"Park obsega 35 različnih elementov. Primeren je za otroke od 5 leta starosti dalje oz. od višine 150 cm z iztegnjenimi rokami ter odrasle. Preizkusili se boste lahko v premagovanju ovir, kot so brvi, mostovi, mreže, plezalna stena, U-zanke in podobno. Za najbolj željne adrenalina pa je tu še ‘Monkey tree’, ki vam bo dobro pognal kri po žilah," pravijo pristojni v parku. V parku se lahko preizkusite v treh progah, v rdeči, črni in modri. Modra je najlažja, potem ji sledi rdeča, najtežja pa je črna.

Dnevna karta stane med 7 in 15 evrov na osebo.

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 14:23 03.julij 2018.

    Adrenalinski park na Pohorju so morali "uničiti" ker ni bilo ustreznih dovoljenj ! Koliko jih ima vsa potrebna dovoljenja , če vzamemo npr. ,da potrebuješ za ograjo ob hiši vsa mogoča dovoljenja.Državna birokracija ubija Slovenijo.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 13:26 03.julij 2018.

    U pizdo materino ste požrešni,Austrija pol cenejša.Masa dela dobiček,idijoti samo delat bi bilo treba.