Popotnik
514 ogledov

Trikci za prijetnejši poletni izlet

Slap Savica
Pet trikov, kako poletne izlete narediti nepozabne

Poletna vročina lahko marsikoga odbije, da se odpravi na poletni izlet. Včasih je lažje ostati doma ali se skriti v klimatiziran nakupovalni center. Da bo odločitev za pobeg v neznano lažja, so v agenciji Sidera izbrali pet trikov, kako vseeno potovati in ob tem uživati.

1. Na pot se odpravite zjutraj

Zakaj ne bi ta vikend malo spremenili bioritma? V posteljo se odpravite prej, zjutraj pa vstanite in začnite dan skupaj s soncem. Do desetih, ko sonce postane bolj močno, lahko že odkrijete kakšen zanimiv kotiček Slovenije in potem zavijete na kavo in zgodnje kosilo v bližnjo gostilno.  

2. Poskrbite za lahko obleko in obutev

Bodite pozorni na svoja oblačila. Najboljši je bombaž ali lan, s čim manj sintetičnimi primesmi. Tako bo vaša koža dihala in se boste manj potili. Izberite lahko obutev, ki vas vam bo nudila udobje tudi pri daljši hoji. 

3. Ne pozabite na hidracijo

Voda, voda, voda. Lahko izberete lokacijo, kjer vas bo hladila voda (reka, jezero ali morje), v vsakem primeru pa poskrbite, da se boste skozi dan dovolj hidrirali. Vročino je lažje premagovati, če vas vmes hladi voda.

4. Fotoaparat

Da bo izlet resnično nepozaben, ustvarite fotografije, ki si jih boste z veseljem ogledali. Za to pa ne potrebujete profesionalnega fotoaparata, saj so že telefoni dovolj zmogljivi in lahko z njimi ustvarite krasne fotografije. 

5. Zaščita pred soncem

Pred močnimi sončnimi žarki se zaščitite s primernimi oblačili, dele telesa, ki niso pokriti, pa izdatno namažite s sončno kremo s faktorjem 50 in jo tekom dneva dodatno nanašajte, da se izognete opeklinam. Ne pozabite pa tudi na sončna očala, ki niso zgolj modni dodatek, ampak so pomemben del zaščite pred soncem. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.