Magazin > Bizarno
11 ogledov

Obama navija za Obamo

barack obama reuters 031108 Žurnal24 main
Majhno japonsko pristaniško mestece si že pol leta želi, da bi ameriški predsedniški stolček zasedel njihov soimenjak.

Prebivalci majhnega japonskega mesteca Obama so pripravljeni na slavje. Plešejo, pojejo, igrajo na kitare in čakajo na novico, da bo nov ameriški predsednik Barack Obama. Petdeset moških, žensk in otrok že dlje časa nosi majice z napisom I Love Obama, vadijo havajske plese in upajo, da bo demokratski kandidat, rojen v Honoluluju, zmagal in jih nekoč celo obiskal kot predsednik.

"Sem 85-odstotno prepričan, da bo Obama zmagal," je povedal lastnik hotela Seiji Fujiwara, ki vodi skupino, ki podpira Obamo. Obenem se nadeja, da bo mesto z 32 tisoč prebivalci z zmagovalcem lahko delilo slavo in s tem privabilo več turistov.

Obamovo ime pa se pojavlja povsod – na majicah, hamburgerjih, slaščicah. "Več kot šest mesecev že plešemo za gospoda Obamo," je povedala članica plesne skupine Obama Girls, ki glasno podpira temnopoltega kandidata. Njena skupina je celo pripotovala na Havaje, kjer so slavili Obamovo zmago v demokratski bitki s Hillary Clinton, prav tako pa si želijo, da bi se v ZDA znova kmalu podale na predsednikovo slovesno zaoljubo.

Mesto Obama je po vsej državi pritegnilo veliko pozornosti. Raziskave kažejo, da bi se za demokrata, če bi bilo možno, odločilo 73 odstotkov Japoncev, za republikanskega kandidata Johna McCaina pa le sedem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.