Magazin > VIP
9881 ogledov

Mož Ane Roš obsojen na leto in tri mesece zapora

Ana Roš Instagram
Urban Stojan Roš, soprog naše najbolj uspešne chefinje Ane Roš je pravnomočno obsojen na 15 mesecev zapora.

Urban Stojan Roš, mož Ane Roš, s katerim sta se po dobrih dveh mesecih poznanstva poročila 31. decembra 2022, je bil v zadevi Hypo-Urbano obsojen na leto in tri mesece zaporne kazni, državi pa mora plačati še 434.000 evrov kazni, poroča Reporter.

Razvijalca nepremičninskih projektov bremeni oškodovanje podjetja Urbano. Za Delo je pojasnil svoj vidik in šestnajst let trajajočo kalvarijo, agonijo, osebni stečaj in izgubo premoženja.

"V podjetje sem vlagal lastna finančna sredstva. Prodal sem tudi hišo in v družbo vložil več kot 700.000 evrov lastnih sredstev. Dejansko mi je podjetje denar dolgovalo. Pozneje sem iz podjetja izplačal nekoliko več kot 400.000 evrov, da smo poplačali vlagatelje, nekaj pa je bodoči partner porabil za svoje potrebe. Verjel sem, da pomagam človeku v stiski. A tudi to ni bilo dovolj. Tudi ko je partner uradno vstopil v družbo Urbano, je banka Hypo še naprej izvajala pritiske, naj projekt prodamo. Ker tega nisva storila, so se začele izvršbe," je pojasnil za Delo.

Prepričan je bil, da je delal po zakonu, saj sta računovodstvo in pravna služba pritrdila, da si iz svoje družbe, v kateri je bil stoodstotni lastnik, lahko izplača nekoliko več kot 400.000 evrov. 

"Prepričan sem bil, da bom tako rešil projekt Komenda in podjetje. Pozneje pa sem izgubil vse. Prodal sem hišo, v kateri smo živeli, celotno premoženje, sledila je ločitev, trpeli so predvsem otroci. To so bili zelo težki časi. Kljub vsemu hudemu, kar se nam je kot družini zgodilo, sem zelo vesel, da je v pisni izjavi moja zdaj bivša žena dejala, da 's svojim vedenjem predstavljam vzor svojim štirim otrokom' ter da bi si 'upala reči, da so bile moje napačne poslovne odločitve prej rezultat slepega zaupanja drugim kot namere pridobiti premoženjsko ali drugo (ne)materialno korist'. Še vedno ne razumem, kako lahko sodišče verjame, da sem naklepal in načrtoval oškodovanje družbe za 400.000 evrov, če pa sem vlagal v družbo in imel še vedno več kot 1,5 milijona evrov osebnih poroštev v zdravih projektih," je med drugim povedal za Delo.

Razkril je še, da je bil razlog za osebni stečaj izvršba banke. Celoten intervju si lahko preberete TUKAJ.

Ana Roš je v preteklosti povedala, da ji je Stojan na začetku zveze povedal za zgoraj opisano finančno afero, zakonca pa sta, tik pred poroko, 29. 12. 2022 sklenila tudi predporočno pogodbo. Prejšnji teden sta praznovala drugo obletnico poznanstva, ob kateri je Ana Urbanu zapisala prelepe besede. 

Komentarjev 1
  • Pierre 11:41 18.oktober 2024.

    Umazane gate SE PERE DOMA za štirimi stenami!!!

Sorodne novice