Šport
16 ogledov

Prva zmaga za Britt Janyk

Britt Janyk je na tekmi grdih padcev prišla do prve zmage. Žurnal24 main
Kanadčanka Britt Janyk je na smukaški preizkušnji v ameriškem Aspnu dosegla svojo prvo zmago za točke svetovnega pokala. Tekma je bila predčasno končana, tako da Slovenki sploh nista nastopili.
 

Aspen, smuk (Ž)

1. B. Janyk (KAN) 1:14,17
2. M. Schild (AVT) + 0,49
3. R. Götschl (AVT) + 0,46

Kanadčanka Britt Janyk je na smukaški preizkušnji v ameriškem Aspnu dosegla svojo prvo zmago za točke svetovnega pokala. Drugo mesto je osvojila Avstrijka Marlies Schild, tretje pa njena rojakinja Renate Götschl. Ameriška favoritinja Lindsey Vonn se je morala na koncu zadovoljiti s četrtim mestom. Prav vse tekmovalke na stopničkah so se po progi spustile, preden so se začeli grdi padci tekmovalk, ki so ob slabih vremenskih pogojih zaznamovali tekmo. Najprej je huje padla Avstrijka Alexandra Meissnitzer, ki so jo v dolino odpeljali z akijem, tekma pa je bila prekinjena za 20 minut. Po zadnjih podatkih si je zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala iz sezone 1998/99 ter nosilka treh olimpijskih odličij v grdem padcu poškodovala levo koleno, več pa zaenkrat še ni znano, je za Reuters povedal avstrijski predstavnik Manfred Kimmel.

Kmalu za Avstrijko se je huje poškodovala še mlada 19-letna Francozinja Anne-Sophie Barthet, ki je prav tako grdo padla in smuk končala v zaščitni ograji. Po tem padcu se je tekma tudi končala. Prireditelji tekmovanja, ki bi sicer moralo biti že v petek, so se odločili, da zaradi vse slabših pogojih (megla in sneženje) tekmovanje zaključijo, nekaj tekmovalk (med njimi štiri Avstrijke) pa se je že pred tem odpovedalo nastopu. Zmage na prvem ženskem smuku v Aspnu po letu 1988 se je tako veselila Kanadčanka, kar nekaj tekmovalk pa je ostalo brez nastopa, med njimi tudi slovenski smučarki Urška Rabič in Ana Drev nista nastopili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.