Avto > Iz druge roke
15437 ogledov

Podražitve: Mehaniki so že naredili zaloge

avto, težave, servis Profimedia
Inflacija dvigov cen na trgu avtomobilskih delov je bila lani precej zmerna, zdaj pa grozi strm dvig cen.

Cene ne rastejo le za nove in rabljene avtomobile, podobno se dogaja in se bo dogajalo na poprodajnem trgu. Kot piše nemški Automobilwoche je BMW samo v zadnjem letu trikrat zvišal cene avtomobilskih delov. Na splošno so se zvišali za več kot deset odstotkov, je Automobilwoche izvedel iz industrijskih krogov.

Lučka v avtomobilu To pravi mehanik Avto Koliko časa traja, da se akumulator zaradi luči v kabini izprazni?

Dejanski porast cen na trgu delov bo verjetno prišel. "Dvig za zdaj še nima vpliva," pravi Markus Winter, je v intervjuju za omenjeni nemški medij povedal izvršni direktor spletnega trgovca kfzteile24.

Ker partnerji spletnega trgovca dnevno prilagajajo cene, je težko določiti konkretno podražitev. Obrisi so vendarle znani. "V prihodnjih mesecih bodo cene narasle," pravi Winter.

Toyota servis | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Olje za cvrtje kot gorivo To pravi mehanik Avto Namesto dizla cenejše olje za cvrtje? To pravi mehanik

Dvig cen v veleprodaji in maloprodaji

Aktualna raziskava Inštituta Ifo nakazuje na to, da namerava večina podjetij v naslednjih treh mesecih zvišati cene. Podjetja načrtujejo dvig cen tako v veleprodaji kot maloprodaji, v obeh pa je vključena tudi avtomobilska industrija. A tudi industrija želi dvigniti cene.

slovenija 29.04.2010 tankanje goriva, bencin, gorivo, petrol, bencinska crpalka; Velika napaka Avto Velika napaka voznikov, ki jo počnejo ob divjanju cen goriv

Glavni razlog za močno podražitev so povečani stroški nabave energije, surovin, drugih predizdelkov in trgovskega blaga. Inštitut v prihodnjih mesecih pričakuje tudi nad sedemodstotno inflacijo.

"V naši zadnji aprilski raziskavi so se podjetja izrekla, da teh stroškov ne morejo v celoti prenesti na svoje stranke in da so temu primerno zniževali svoj dobiček," Automobilwoche citira vodjo za ekonomsko področje pri Ifo Tima Wollmershäuserja.

Motorni jermen Večna dilema Avto Odgovor na dilemo, ali je bolje imeti avto z jermenom ali verigo

Številne nemške avtohiše in servisni centri so pričakovali, da bo rast cen dosegla tudi trg delov, zato so še pred skokom cen pripravili zaloge. Posebej veliko povpraševanja je bilo po najbolj predvidljivih surovinah, kot so maziva, ki jih redno potrebujejo servisne delavnice. Poleg olja so serviserji na veliko kupovali tudi drug potrošni material.
 

Komentarjev 1
  • Avatar Michel Franco HD
    Michel Franco HD 21:36 24.maj 2022.

    Sam vi dvigujte cene in storitve. Enkrat vas bom imel dovolj in bom lepo odjavil avto. Jaz na kolo otroci in žena na avtobus. Pa bo mir z vami za vedno,dan brez avta uporabljajte več javni prevoz, vozite se po ...prikaži več več skupaj(vam je itak vse eno če gremo na različne lokacije,ob različnih urah. Sam da gremo skupaj. Družba pa to.) Dragi parkingi ali pa jih sploh ni. Vse kar boste slabega naredili raji se vam bo trojno vrnilo in tudi vi NE BOSTE IMELI!!!!