Zdravje > Fitnes
2641 ogledov

Oblikovanje telesa: Se celulita lahko res znebimo?

celulit, masaza Žurnal24 main
Pri celulitu gre za podkožno maščobo, zelo pomembni so vzroki nastanka celulita …

V spodnjem članku smo že pojasnili, kaj je celulit in zakaj nastaja.

plaža Pravi odgovor Zdravje Zato so moški brez celulita

Tokrat nas je zanimalo, ali se celulita lahko resnično znebimo. “Ko govorimo o maščobi pri celulitu, ne mislimo na telesno maščobo, ki jo lahko izgubimo s hujšanjem. Govorimo o podkožni maščobi,” pojasnjuje zdravstveni in kozmetični tehnik v solkanski Hiši lepote Mreci Polona Vegelj.

Pravi, da ga imajo prav zaradi tega tudi suhe ženske in ga s fizično vadbo zelo težko odstranimo.

“To je podkožna maščoba. To je maščoba dermalnega dela, ki se nahaja v plasti kože, ki jo imenujemo ustnica. Z redno vadbo povečamo mišično maso, zmanjšamo odstotek maščobe v telesu, ne odpravimo pa celulita, ki se nahaja v teh podkožnih žepkih,” opisuje Polona.

Polona Vegelj | Avtor: O. A. O. A.
Pri negi celulita je potrebno po njenih besedah najprej ugotoviti pravi vzrok nastanka celulita: “Ali so to hormonske težave, zastoj vode, slaba jakost žilnih sten, nič telesne aktivnosti, zaradi česar je celoten metabolizem upočasnjen, ali premalo pije, zaužije preveč soli in tako dalje.”

Sama ima pred nego celulita s strankami posvet, da spozna njen življenjski slog in pride do ugotovitve vzroka nastanka celulita.

“Ko začnemo izvajati nege, ki so za določeno osebo najbolj primerne in ki delujejo tudi na vzrok nastanka celulita, ne samo na razgradnjo fibroznih vozlov, dobimo dolgotrajne rezultate,” pravi.

Ga lahko odpravimo?

Ko sem jo vprašala, ali se lahko celulit v celoti odpravi, je pritrdila brez obotavljanja. Dodala pa je, da je to zelo zahtevno delo, saj je nastajanje celulita povezano z našim življenjskim slogom, zato se je potrebno z njim boriti in telo negovati vsak dan.

Ko želijo ženske odpraviti celulit, se ponavadi odpravijo v kozmetične centre in se ga uspešno znebijo: “Ali se ga znebijo v celoti ali ne, je odvisno tudi od denarja, ki ga želi oseba za to nameniti.”

Potem se ženske pogosto nehajo ubadati s celulitom. Zato so nekaj časa brez celulita, s starim življenjskim slogom pa se znova pojavi. Če smo s tretmaji odpravljali tudi vzroke nastanka celulita in bomo pazili tudi na prehrano, se bo ta celulit po Poloninih besedah pojavil kasneje.

Če bomo celulit z raznimi napravami in kozmetiko odpravili na hitro, se bo tudi celulit povrnil hitreje.

Oblikovanje telesa - izziv

Na Žurnalu24.si smo začeli z izzivom ženskega oblikovanja telesa, v katerem tri novinarke v različnih starostnih obdobjih in okoliščinah objektivno pišejo o dolgoročnem oblikovanju telesa. Več o izzivu si lahko preberete v spodnjem članku.

Maščoba Tri zgodbe Zdravje Objektivno raziskovanje o oblikovanju ženskega telesa

Prva novinarka je 34-letna mati dveh otrok, ki je zaradi hitrega načina živlejnja pozabila na svoje telo. Njene prve objave tukaj:

Hujšanje Izziv Zdravje 34-letna mati dveh malčkov nad celulit David Bratina Prehrana Zdravje Prehrana: O oblikovanju telesa, ki zdrži vse življenje spanje ženska postelja Oblikovanje telesa Zdravje Oblikovanje telesa: Tako je spanje povezano s hujšanjem

Druga dama je 39-letnica, ki ima težave s sedečim načinom življenja. Njena prva objava je tukaj: 

Rehamed Izziv Zdravje Oblikovanje telesa: Je to dovolj? Bo šlo? Ali sploh kaj napredujem? ajurveda Zdravje Oblikovanje telesa: Po 8-stopenjskem pregledu sledil šok

Tretja dama je 51-letna mati, ki ima težave predvzem zaradi hormonskih spremeb. Njene prve objave so tukaj: 

Rehamed Izziv Zdravje Oblikovanje telesa: Ker že voham pomlad in seveda, ta nesrečni emšo Hujšanje Izziv Zdravje Oblikovanje telesa: "Pri meni je obveljalo pravilo, da se počasi daleč pride" Rehamed Maščobe v telesu Zdravje Oblikovanje telesa: Takšnih rezultatov nisem pričakovala in tehtnica ne pove vsega
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.