Svet
30 ogledov

Med prenosom v živo ubita dva novinarja

Tulec Žurnal24 main
Med radijskim prenosom v živo sta bila v torek v mestu San Pedro de Macoris v Dominikanski republiki ustreljena in ubita dva novinarja. Policija je v povezavi z incidentom že aretirala tri osebe, danes poroča britanski BBC.

Radijskega voditelja Luisa Manuela Medino in radijskega producenta Lea Martineza so ubili v prostorih dominikanske radijske postaje, medtem ko je Medina svojo oddajo v živo prenašal na družbenem omrežju Facebook.

"Streljajo! Streljajo! Streljajo!" je posnetek prekinil glas panične tajnice, ki je bila v napadu ranjena. Tajnica je po poročanju britanskega BBC sicer že prestala operacijo, vendar njeno trenutno stanje ni znano.

Policija je v povezavi z incidentom že aretirala tri moške, ki pa niso bili obtoženi napada, je sporočila tamkajšnja policija. Motiv za streljanje še ni znan.

Podoben incident se je zgodil že avgusta 2015 v ZDA, ko sta bila v Virginiji med televizijskim prenosom v živo ustreljena in ubita dva novinarja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.