Svet
848 ogledov

V Srbiji našli okostje Slovenca, v njegov umor vpletena policistka

Srbija policijski avtomobili policija Profimedia
V Srbiji potrdili identiteto pred petimi leti umorjenega moškega, šlo naj bi za Slovenca.

Na območju mesta Sombor v Vojvodini so letos poleti našli okostje moškega, za katerega se je izkazalo, da je bil umorjen pred petimi leti. Srbska policija je ugotovila identiteto žrtve, po pisanju srbskih medijev pa naj bi šlo za slovenskega državljana, kot sta trdila tudi osumljenca za njegov umor - policistka in njen tedanji partner.

Iz višjega državnega tožilstva v Somoboru so za srbski časnik Kurir ta teden potrdili, da so zaslišali vse osumljence in ugotovili identiteto žrtve. O nadaljnjih korakih tožilstva niso želeli govoriti.

"Po skoraj dveh mesecih je analiza bioloških sledi dokončno pokazala, da je žrtev državljan Slovenije, kot so osumljenci navedli v svojih izjavah," je za Kurir v sredo pojasnil neimenovani vir.

Umorjen že leta 2019

Zločin se je, kot navaja Kurir, zgodil leta 2019, na dan pa je prišel letos poleti, ko je policija izkopala okostje moškega. Identifikacija je bila mogoča le s pomočjo analize DNK.

Srbska policija za umor moškega, čigar posmrtne ostanke so našli, sumi uslužbenko mejne policije in njenega tedanjega partnerja. Ta naj bi slovenskega državljana ubil s službeno pištolo partnerice, nato pa naj bi skupaj skrila truplo.

Sledi zločina poskušala prikriti

Pištola je po domnevnem umoru ostala pri partnerju policistke, ki je leta 2020 zaradi izsiljevanja tedaj že nekdanjega partnerja prijavila krajo službene pištole. Sledi zločina naj bi poskušala prikriti z novim partnerjem, s katerim je premestila truplo na drugo lokacijo, kjer so ga konec julija tudi našli.

Izginotje osebe, katere posmrtne ostanke so našli, po besedah vira, na katerega se sklicuje Kurir, ni bilo prijavljeno slovenski policiji. Isti vir tudi navaja sume, da je ozadje zločina kriminalni obračun.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 11:42 27.september 2024.

    Ja vsi so slovenci,ki se ukvarjajo z kriminalom,tudi vse tablice so slovenske,ko pa pridejo do priimkov so pa sami čapci