Šport > Zimski športi
0 ogledov

Zmagi za Nemko in Norvežana

Emil Hegle Svendsen se je veselil zmage v Hochfilznu. Žurnal24 main
Norvežan Emil Hegle Svendsen in Nemka Simone Hauswald sta zmagovalca biatlonske sprinterske preizkušnje v Hochfilznu. Od Slovencev do točk le Andreja Mali in Teja Gregorin.
 

Hochfilzen, sprint (Ž)

1. S. Hauswald (NEM) 23:04,3 (0)
2. S. Slepcova (RUS) +0:14,1 (2)
3. A. Henkel (NEM) 0:18,3 (1)
28. A. Mali (SLO) 1:27,9 (1)
37. T. Gregorin (SLO) 1:41,6 (2)

Nemka Simone Hauswald je zmagovalka sprinterske preizkušnje biatlonskega svetovnega pokala v Hochfilznu . Hauswaldova, ki ni zgrešila niti ene tarče, je za 14,1 sekunde ugnala drugouvrščeno Rusinjo Svetlano Slepcovo (2), tretja pa je bila še ena Nemka Andrea Henkel (+18,3/1). Od Slovenk sta do točk prišli Andreja Mali in Teja Gregorin . Malijeva je tekmo končala na 28. (+1:27,9/1), Gregorinova pa na 37. mestu (+1:41,6/2). Nastop se ni posrečil Lili Drčar , ki je prehitela le dve tekmovalki in je pristala na 112. mestu (+7:17,9/5).

Skupno oceno današnjih ženskih nastopov je podal tudi trener Tomaš Kos : "V trenutni formi, ki ni vrhunska, morajo tekmovalke predvsem 'perfektno' ustreliti, saj nas vsak zgrešen strel lahko oddalji od ciljev. Sedaj, ko se je sezona že razmahnila in se premikamo s tekme na tekmo, bomo predvsem skušali realizirati čim boljše nastope. Težko rečem, kaj bi v tem položaju še lahko naredili, seveda pa bomo vmesni čas med tekmami čim bolje izkoristili za stopnjevanje in piljenje forme. Za jutrišnjo tekmo imata obe tekmovalki solidni izhodišči, vendar bo spet veliko odvisno od strelskih predstav."


Simone Hauswald (sredina) je slavila pred Svetlano Slepcovo (levo) in Andreo Henkel (desno). © EPA

 

 

Hochfilzen, sprint (M)

1. E. H. Svendsen (NOR) 26:08,1 (0)
2. I. Čerezov (RUS) +0:26,3 (1)
3. A. Os (NOR) 0:32,9 (1)
73. J. Marič (SLO) 2:25,9 (1)
88. K. Bauer (SLO) 3:01,0 (2)

V moški konkurenci se je zmage veselil Norvežan Emil Hegle Svendsen , ki je na prvi avstrijski tekmi brez zgrešenega strela za 26,3 sekunde prehitel Rusa Ivana Čerezova (1). Rus se je vrnil med dva Norvežana, saj je bil tretji Alexander Os (+32,9/1). Slovenska moška ekipa pa je spet razočarala, saj je ostala celo brez predstavnikov v sobotni zasledovalni tekmi. Kljub dobrim strelskim nastopom je bil še najboljši Janez Marič 73. (1). Drugi so ostali še precej nižje in prehiteli večinoma biatlonske "eksote". Klemen Bauer se je uvrstil na 88. mesto (2), Jože Mehle je bil 100. (2), Vasja Rupnik pa je pristal na 107. mestu (2).

"Neslo me je dobesedno na nos. Mimo mene so se vozili tekmovalci, ki res sodijo med 'eksote'. Lepil sem se na podlago, pa če sem še tako poskušal držati ritem. Daleč najslabši material smo imeli danes. Končno bi lahko dosegel dober rezultat, potem pa tole," je dejal Marič, vodja slovenske servisne ekipe in nekdanji biatlonec Boštjan Lekan pa je pojasnil: "Sneg, ki so ga pripeljali z Grossglocknerja, je bil zelo umazan, morda celo pomešan s soljo, in to je bila prava nočna mora serviserjev že zadnja dva dneva. Upali smo, da bo kaj bolje, ko je zapadlo nekaj novega snega, vendar ga je bilo premalo. "
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.