Šport > Zimski športi
0 ogledov

Peterka se bo zdravil

Žurnal24 main
Konec tedna se bo v Trondheimu nadaljevala sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. Pri naših namesto Primoža Peterke in Matica Kramaršiča v ekipi Mitja Mežnar in Jure Bogataj.
 

Preberite še ...

Peterka naš najboljši
Intervju: Ivan Hudač

Tako se bodo v norveškem Trondheimu predstavili Robert Kranjec , Primož Pikl , Jernej Damjan , Jure Šinkovec , Mitja Mežnar in Jure Bogataj . Razlog, da v ekipi tokrat ne bo s 16. mestom na posamični tekmi najboljšega Slovenca na uvodni tekmi sezone v Kuusamu Primoža Peterke , tiči v dejstvu, da mora najizkušenejši slovenski reprezentant sanirati poškodbo hrbta, poleg tega pa mu skakalnica v Trondheimu ne leži najbolj. "V četrtek bomo odpotovali na Norveško, v ekipi pa tokrat ne bo Peterke in Kramaršiča. Peterka mora sanirati poškodbo hrbta, poleg tega pa niti v najboljših letih v Trondheimu ni najbolje skakal, Kramaršič pa je bil po padcu v Kuusamu na slikanju in k sreči nima zloma ali počene kosti, vendar bo moral zaradi zvitega gležnja počivati kakšen teden," je odločitev strokovnega štaba pred nadaljevanjem sezone razkril glavni trener Matjaž Zupan in dodal: "Mežnar in Bogataj sta se na treningih B-ekipe v Ramsauu najbolj izkazala; predvsem Mežnar skače iz treninga v trening bolje."

Primož Pikl je sodeč po nastopu v Kuusamu v zelo dobri formi. © Saša Despot

 
 
 

Zelo sem vesel za oba Primoža, ker sta po slabšem začetku na snegu v Lillehammerju formo stopnjevala in na tekmi še bolje nastopila.

Matjaž Zupan

 
Zupan je poudaril, da po tekmah na Finskem težko ocenjuje, kako dobro so trenutno pripravljeni njegovi varovanci. "Na tekmah v Kuusamu se je vse obrnilo na glavo. Letalci, ki so bili ponavadi odlični na skakalnici v Ruki, so povsem odpovedali, pa tudi razmere za skakanje so bile zelo težke. S šestim mestom na ekipni tekmi moramo biti zadovoljni, saj je to trenutno naš domet," je nastope ocenil slovenski selektor in nadaljeval: "Zelo sem vesel za oba Primoža (Peterko in Pikla), ker sta po slabšem začetku na snegu v Lillehammerju formo stopnjevala in na tekmi še bolje nastopila. Brez dvoma smo več pričakovali od Kranjca in Damjana, ki sta bila na treningih odlična. Upam, da jima ta nastop ni pustil kakšnih posledic 'v glavi', a prepričan sem, da sta dovolj izkušena." Zupan je še povedal, da si v slovenskem taboru želijo, da bi čim prej pripravili skakalnico v Kranju, da bi reprezentanti nekaj dni med tekmami svetovnega pokala lahko izkoristili za trening doma: "Sicer pa imamo za seboj dovolj veliko bazo treninga, bolj je pomembno, da fantje v miru najdejo občutke. Res je, da še nismo na ravni, ki bi si jo želeli."

 

Trondheimski urnik

Trondheim bo svetovni pokal gostil konec tedna; v petek so na sporedu kvalifikacije, v soboto prva tekma z začetkom ob 16. uri, v nedeljo pa kvalifikacije ob 12.30 in ob 13.45 prva serija druge preizkušnje.

Pred naslednjo tekmo je Pikl, ob Peterki edini slovenski finalist na uvodni posamični tekmi jubilejne 30. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih, optimistično razpoložen: "Moji skoki sicer še niso na dovolj visoki ravni, ampak gre na bolje, kar me zelo veseli. Bomo videli, kako bo na naslednji tekmi, saj po eni preizkušnji še ne gre ocenjevati forme." Tudi Peterka se je strinjal, da je bila tekma v Kuusamu zelo težka. "To še ni to, nimam še pravih občutkov. Manjka mi še veliko, ob tem pa bom potreboval tudi malo sreče z vetrom. Kljub temu moram biti s 16. mestom zadovoljen, s svojimi skoki pač ne. Poleg tega ne vem natančno, kakšna je ta čas forma, saj nam je že na treningih v Lillehammerju nagajal veter, kar se je ponovilo tudi na tekmi v Kuusamu, ki je bila res zelo težka in tudi ne za vse enaka," je pojasnil Peterka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.