Šport > Olimpijske igre
252 ogledov

V Parizu "nonšalantno" do kolajne, zdaj dobila filmsko vlogo

Yeji Kim Profimedia
Južnokorejska olimpijska strelka Yeji Kim, ki je s svojimi spretnostmi in predvsem brezbrižnim duhom osvojila srca javnosti med poletnimi igrami v Franciji, je dobila svojo prvo igralsko vlogo, in sicer pričakovano vlogo - morilke, atentatorke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dobitnica srebrne medalje v streljanju z zračno pištolo na 10 metrov bo skupaj z indijsko igralko in vplivnico Anushko Sen igrala v seriji z naslovom Crush. V seriji bodo igrale zvezdnice iz vsaj sedmih različnih držav. Gre za del globalnega filmskega projekta "Asia", katerega avtorji želijo nasloviti vprašanja rasizma in ksenofobije.

Kratek videoposnetek, posnet maja med tekmovanjem za svetovni pokal v Bakuju, nato pa njeno mirno skorajda brezbrižno vedenje v kombinaciji s futurističnimi strelskimi očali in nazaj obrnjeno bejzbolsko kapo med igrami v Parizu to poletje, so jo naredili za svetovni fenomen.

Priljubljenost 32-letne strelke je bila globalna, pohvalil jo je celo milijarder Elon Musk, ki je na svojem družbenem omrežju X predlagal, "da bi morala zaigrati v filmu".

Na olimpijskem tekmovanju v strelstvu z zračno pištolo 10 metrov v ženski konkurenci je sicer olimpijsko zlato osvojila rojakinja srebrne junakinje družabnih omrežij Ye Jin Oh, ki ni požela takšnega globalnega zanimanja kot srebrna Yeji Kim.

Njena kariera zunaj strelišč je doživela meteorski vzpon. Avgusta je podpisala pogodbo z južnokorejsko agencijo za talente, ki ji bo pomagala pri vodenju njenih dejavnosti, od takrat pa je bila predstavljena na reviji za Louis Vuitton.

"Skoraj 20 blagovnih znamk jo želi uporabiti v oglasih in več kot 10 televizijskih oddaj se zanima za njeno predstavitev," je povedal tiskovni predstavnik pri agenciji Plfil, hkrati pa poudaril, da športna kariera Kim ostaja njena glavna prioriteta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.