Šport > Zimski športi
20 ogledov

Gregorin: Jezna sama nase

gregorin_lezi_sp09_epa_teaser Žurnal24 main
Biatlonke so se v kanadskem Vancouvru, prizorišču OI, ki se bodo tam začele čez dobro leto, merile na 15-kilometrski preizkušnji.

V Vancouvru so se biatlonke individualno pomerile na 15-kilometrski progi. Zmagala je Nemka Simone Hauswald, druga je bila Rusinja Olga Zajceva in tretja Ukrajinka Vita Semerenko. Do točk sta se prebili dve Slovenki. Teja Gregorin je z dvema zgrešenima streloma zasedla 15. mesto, Andreja Mali pa je s prav tako dvema zgrešenima streloma prismučala in pristreljala na 29. mesto. Gregorinovi se je obetal še boljši tekmovalni izkupiček, vendar zadnji, dvajseti naboj ni našel idealne poti do tarče in z dvema zgrešenima streloma (0,1,0,1) je zasedla še vedno zelo dobro 15. mesto.

"Po zadnjem streljanju sem bila jezna sama nase, saj sem mislila, da bom z dvema zgrešenima tarčama težko konkurenčna. Malo sem jih tudi 'pocukala', kar je stara napaka. Ko sem prišla v cilj, pa sem bila že zadovoljnejša, saj sem v zadnjem krogu uspela nadoknaditi še nekaj sekund in se je izšlo kar v redu. Na ležečem streljanju je na trenutke močno pihalo, vendar sem tam uspešno opravila. Tudi po Koreji vidim, da lahko držim visok tekaški tempo,"
je preizkus olimpijskih prog označila Teja Gregorin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.