Šport > Zimski športi
2672 ogledov

Šok! Veliki zvezdnik skokov si je poškodoval koleno, kaj to pomeni za sezono?

Kamil Stoch Saša Despot
Legendarni Poljak bo moral opraviti podrobnejši pregled kolena, potem ko je na treningu začutil bolečino.

Iz poljske skakalne reprezentance so sporočili, da bo trikratni olimpijski prvak Kamil Stoch v ponedeljek moral na magnetno resonanco, da se ugotovi teža poškodbe, potem ko je po izjemno dolgem skoku na trenigu v Zakopanah začutil bolečine v kolenu.

"Po dolgem skoku na skakalnici Wielka Krokiew v Zakopanah je Kamil Stoch začutil bolečino v kolenu, toda v tem trenutku še ne vemo, za kako resen incident je šlo," je v soboto v izjavi za javnost novico sporočila Smučarska zveza Poljske.

Pauline Hessler Tudi nov priimek Šport Znana skakalka sporočila veselo novico, izpušča celotno sezono

Kakšne so posledice nesrečnega doskoka pri izjemni dolžini, bo znano v začetku prihodnjega tedna, ko bo eden najuspešnejših skakalcev vseh časov prestal magnetno resonanco in druge zdravniške preiskave.

"Ostale preiskave in magnetna resonanca so načrtovane za ponedeljek," je Smučarska zveza Poljske še sporočila v drugem delu izjave za javnost.

Dvakratni zmagovalec svetovnega pokala in svetovni prvak se je sicer pred novo sezono prvič pripravljal ločeno od poljske reprezentance, saj po novem deluje pod vodstvom osebnega trenerja Michala Doležala.

V obdobju po koncu zimske sezone je nastopil na vsega eni poletni veliki nagradi, v domači Wisli, kjer je osvojil 16. mesto. Sicer pa se na poletnih tekmah ni pojavljal, temveč se je pripravljal na sezono, v kateri se je hotel vrniti v sam svetovni vrh, potem ko je v zadnjih treh sezonah vsega enkrat stal na stopničkah, lani pa se celo ni niti enkrat uvrstil v prvo deseterico.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 18:34 21.september 2024.

    Poškodoval si je koleno,in to na nogi

Sorodne novice