Šport > Zimski športi
0 ogledov

Ammann povečuje prednost

Simon Ammann zmagovalec uvodne tekme novoletne turneje. Žurnal24 main
Zmagovalec tekme svetovnega pokala na skakalnici v Engelbergu je Simon Ammann. Z zmago je še povečal prednost v skupnem seštevku. Jernej Damjan je bil 18., Primož Peterka pa 19.
 

Engelberg

1. S. Ammann (ŠVI) 275,4 točk
2. W. Loitzl (AVT) 273,2
3. G. Schlierenzauer (AVT) 265,7
18. J. Damjan (SLO) 219,2
19. P. Peterka (SLO) 216,5

32. P. Pikl (SLO) 96,1
34. R. Kranjec (SLO) 95,6
38. M. Mežnar (SLO) 92,9

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala v smučarski skokih Švicar Simon Ammann je na domači skakalnici v Engelbergu ohranil mirne živce in z dolgo daljavo prišel do nove zmage. V razburljivem razpletu druge serije je bil za pol metra krajši od drugo uvrščenega Avstrijca Wolfganga Loitzla (134,5 metra), a ga je prednost iz prve serije obdržala na vrhu. Tretje mesto je osvojil še en Avstrijec Gregor Schlierenzauer , ki je bil po prvi seriji drugi, a se v finalu s 134 metri ni mogel kosati z Loitzlom. Na četrtem mestu je pristal finski up Ville Larinto , peti pa je bil Norvežan Tom Hilde .

 
 

Takšnih spremenljivih razmer, ko se veter ves čas obrača, smo tu v Engelbergu že vajeni.

Matjaž Zupan

 
Edina Slovenca v finalni seriji, Primož Peterka in Jernej Damjan , sta imela pred finalom odlično izhodišče, saj sta bila na devetem in desetem mestu, a sta v nekaj slabših pogojih v drugi nazadovala. Peterka je tekmo končal na 19. mestu, Damjan pa mesto pred njim. Že v prvi seriji so s tekmovanjem končali Primož Pikl , Mitja Mežnar in Robert Kranjec . Še najbližje točkam svetovnega pokala je bil Pikl, ki je s 117 metri pristal na 32. mestu, blizu je bil z enako daljavo, a manj točkami Kranjec, Mežnar pa je bil nekoliko bolj oddaljen. S 115 metri in pol je tekmovanje končal na 38. mestu.

Matjaž Zupan meni, da so naši orli blizu vrhu.  © Boštjan Tacol

 
"Tako Damjan kot Peterka sta imela v finalu res nekaj smole z vetrom, saj se je ta nato hitro obrnil, a tudi skoka sta bila slabša kot v prvi seriji. Tudi Pikl, ki je tu v Švici zelo dobro skakal, je bil žrtev slabših razmer, saj bi bil s takim skokom sicer gotovo v finalu. Videti je, da smo blizu, zato smo kljub vsemu zadovoljni, zdaj se nam mora vse skupaj 'poklopiti' le še rezultatsko," je po nastopih svojih varovancev povedal glavni trener Matjaž Zupan . Pred nedeljsko tekmo je Zupan še povedal: "Takšnih spremenljivih razmer, ko se veter ves čas obrača, smo tu v Engelbergu že vajeni. Upam, da bomo ob pravem času na pravem mestu in da bomo dobro oddelali svoje." V nedeljo bo pod goro Titlis še ena tekma svetovnega pokala s kvalifikacijami ob 12.15 in prvo serijo ob 13.45.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.