Šport
0 ogledov

Vsi zmagovalci po štiri gole

Za zmago Dallasa je v dobršni meri zaslužen tudi vratar Marty Turco. Žurnal24 main
Na štirih srečanjih v ligi NHL so vse štiri zmagovalne ekipe zadele po štirikrat. Govorimo o Floridi, ki je ponižala Rangerse, St. Louisu, Anaheimu in Dallasu, ki je zmagal najtesneje, s 4:3.
 

Liga NHL

Florida : NY Rangers 4:0
St. Louis : Atlanta 4:2
Dallas : Edmonton 4:3
Anaheim : Carolina 4:1

Liga NHL je ponoči ponudila štiri srečanja. Kot da bi se glede tega dogovorili, so vsi zmagovalci na srečanjih dosegli po štiri zadetke. Florida je s 4:0 ugnala Rangerje iz New Yorka, St. Louis s 4:2 Atlanto , Dallas s 4:3 Edmonton , Anaheim pa s 4:1 Carolino .

V najmočnejši poklicni hokejski ligi na svetu je noč na ponedeljek blagodejno vplivala na moštvo Floride, ki je dobesedno razbilo vodilno moštvo vzhodne konference New York Rangers . Panthersi so v gosteh dosegli kar štiri gole, medtem ko se Rangerji na domačem ledu nikakor niso znašli, saj je mreža tekmecev ostala nedotaknjena. V dresu Panthersov so zadevali Stephen Weiss, Gregory Campbell, Michael Frolik in Ville Peltonen , zmago nad hokejisti NY Rangersov, ki se sicer lahko pohvalijo s kar 17 zmagami v rednem delu sezone, je kronal Craig Anderson v vratih. Izvrsten nadomestni vratar je že šestič ostal nepremagan, drugič v novi sezoni s 37 obrambami pa povsem razorožil Rangers ter več kot dobro nadomestil Tomasa Vokuona .

Rangersi iz New Yorka so doživeli izjemno boleč poraz proti Floridi. © Action

 
Najbolj napeto je bilo v Dallasu, kjer je domačim zmago ob igri z igralcem več dobri dve minuti pred koncem srečanja zagotovil Mike Modano . Slednji je s 537. golom v karieri postal 31. hokejist v NHL, ki je dosegel 1300 točk. Modano je sicer živa legenda Dallasa. Igra svojo 20. sezono v NHL, vso kariero pa je prebil pri Starsih. Za Dallas so zadeli še Toby Petersen (to je bil njegov prvi zadetek v dveh sezonah), Mike Ribeiro in Sean Avery . Za Edmonton pa sta se veselila Aleš Hemsky in dvakrat Kyle Brodziak . Izkazala sta se tudi vratarja. Edmontonov Jeff Deslauriers je zbral 26 obramb, Dallasov Marty Turco pa še dve več.

Sicer pa je sezone zanesljivo konec za dolgoletnega kapetana moštva Colorado Avalanch e. 39-letni hokejski zvezdnik Joe Sakic , katerega korenine izvirajo iz Hrvaške, je prenehal igrati zaradi poškodbe hrbta, ki jo je nerodno staknil v začetku minulega meseca med treningom z utežmi in po kateri je imel težave znova igrati tako, kot je vajen. Kanadski hokejist s hrvaškimi koreninami je kar dvakrat osvojil prestižni Stanleyjev pokal, trinajstkrat v bogati karieri pa se je znašel v družbi all-star. Letošnja nova sezona, v kateri je vknjižil dva zadetka in 10 podaj v 15 dvobojih, je bila tako usodna za hokejskega veterana. Zdaj čaka še na pregled z magnetno resonanco, izvid bo najbrž le zapečatil njegovo usodo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.