Šport
1 ogledov

Valjavec: Ni slabo

Peta etapa na dirki po Italiji je pripadla Rusu Denisu Menčovu. Žurnal24 main
Kolesarji na dirki po Italiji so imeli na urniku peto etapo, drugo zapored z oznako gorska. Najhitreje jo je prevozil Denis Menčov pred Danilom Di Luco, ki je obdržal vodstvo v skupnem seštevku.
 

Dirka po Italiji, 5. etapa

1. Denis Menčov (RUS/Rabobank) 3:15:23
2. Danilo Di Luca (ITA/LPR Brakes) +0:02
3. Thomas Lövkvist (ŠVE/Columbia-Highroad) +0:05
...
16. Tadej Valjavec (SLO/Ag2r La Mondiale) +0:53
33. Jure Golčer (SLO/LPR Brakes) +2:47
37. Jani Brajkovič (SLO/Astana) +2:58
99. Gorazd Štangelj
(SLO/Liquigas) +13:48

Kolesarje na dirki po Italiji je še drugi dan zapored čakala gorska preizkušnja. Peto etapo s ciljem na Alpe di Suisi je z napadom v zadnjem kilometru dobil Rus Denis Menčov (Rabobank), drugo mesto pa je Danilu Di Luci (LPR Brakes) zadostovalo, da je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Tretji je bil dosedanji nosilec rožnate majice, Šved Thomas Lövkvist.

"Izpolnili smo zadani cilj, osvojili smo rožnato majico. A to še nič ne pomeni. Do konca je še veliko časa in gotovo bo še prišlo do sprememb. Toda mi smo v teh dveh etapah dokazali, da smo močno moštvo. Zaupam svojim moštvenim kolegom, zaupam svoji formi, tako da verjamem, da na koncu lahko zmagam," je bil zadovoljen Di Luca, zmagovalec dirke leta 2007.

 
 

Rezultat je vzpodbuden, toda ne znebim se občutka, da se že vse življenje vrtim tam okrog 13. mesta. Ostajam optimističen.

Tadej Valjavec

 
Od Slovencev je bil spet najboljši Tadej Valjavec (Ag2r). Z zaostankom 53 sekund je zasedel 16. mesto, v skupnem seštevku pa se je prebil na 13.; za Di Luco zaostaja dve minuti in 36 sekund. Valjavec je še enkrat dokazal, da se lahko meri z najboljšimi, a jih težko premaga. V zaključku ni mogel več slediti glavni skupini, zato je nekoliko zaostal, toda s svojim enakomernim ritmom je vseeno zasedel solidno 16. mesto. "Po eni strani sem zadovoljen, po drugi tudi ne. Ni slabo, saj sem se danes že zbudil nekako utrujen in ne najboljšega počutja. Rezultat je spodbuden, toda ne znebim se občutka, da se že vse življenje vrtim tam okrog 13. mesta. Ostajam optimističen," je po etapi dejal Valjavec. Soliden je bil tudi Jure Golčer, ki je pomagal Di Luci, a vseeno zasedel 33. mesto, za moštvenim kolegom je zaostal dve minuti in 47 sekund. Jani Brajkovič (Astana) je moral spet paziti na Lancea Armstronga, s katerim sta na cilj prišla dve minuti in 58 sekund za najboljšim, Armstrong je osvojil 35., Brajkovič pa 37. mesto. Skupno je Američan 22. (+3:34), Slovenec pa 34. (+5:12). Gorazd Štangelj (Liquigas) je spet zaostal, z zaostankom 13 minut in 48 sekund je na cilj 125 kilometrov dolge etape prišel kot 99.

Dirka po Italiji, skupni vrstni red:

1. Danilo Di Luca (ITA/LPR Brakes) 16:20:44
2. Thomas Lövkvist (ŠVE/Columbia-Highroad) +0:05
3. Michael Rogers (AVS/Columbia-Highroad) +0:36
...
13. Tadej Valjavec (SLO/Ag2r) +2:36
34. Jani Brajkovič (SLO/Astana) +5:12
76. Jure Golčer (SLO/LPR Brakes) +18:47
98. Gorazd Štangelj (SLO/Liquigas) +27:29
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.