Šport
5 ogledov

V finalu Španija in Argentina

Juan Martin del Porto je bil po koncu odločilnega dvoboja seveda navdušen. Žurnal24 main
Druga finalistka Davisovega pokala je postala reprezentanca Argentine, ki je s 3:2 premagala Rusijo. Odločilno točko je prispeval Juan Martin del Potro. Nasprotniki Argentincev bodo Španci.
 

Britanci izpadli

Poraz Alexa Bogdanovica je bil v nedeljo zadnji žebelj v britansko krsto. Avstrijec Alexander Peya jih je v odločilnem dvoboju poslal iz skupine najboljših 16 držav sveta.

V velikem finalu svetovne skupine teniškega tekmovanja za Davisov pokal, ki bo od 21. do 23. novembra, se bosta pomerili reprezentanci Španije in Argentine. Španska vrsta je v Madridu brez težav s 4:1 premagala ZDA, Argentini pa je v polfinalu proti Rusiji ključno točko za zmago s 3:2 prispeval najstnik Juan Martin del Potro. Del Potro je v domačem Buenos Airesu v odločilnem petem dvoboju porazil Igorja Andrejeva s 6:4, 6:2 in 6:1 ter Argentini prinesel uvrstitev v finale Davisovega pokala.  Rusi so prek maratonskega dvoboja Nikolaja Davidenka in Davida Nalbandiana sicer izenačili na 2:2, nato pa se Del Porto ni dal presenetiti.

 

Davisov pokal, polfinale

Španija : ZDA 4:1
Argentina : Rusija 3:2

Odločilno tretjo točko je Špancem v Madridu priigral prvi igralec sveta Rafael Nadal, ki je v nedeljskem prvem obračunu premagal Američana Andyja Roddicka s 6:4, 6:0 in 6:4.  "On je najboljši igralec na pesku vseh časov, jaz pa ravno ne," je po dvoboju dejal Roddick, zmagovalec pa je povedal le: "To je eden najlepših občutkov, kar sem jih izkusil v svoji karieri." Zadnji posamični obračun med Felicianom Lopezom in Samom Querreyjem je bil zgolj formalnost. Lopez je ugnal Querreyja s 7:6 (3) in 7:6 (4). Španija je slavila s skupnim izidom 4:1. Edino točko za Američane je osvojil dvojec Mardy Fish-Mike Bryan.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.