Šport > Zimski športi
1630 ogledov

Upokojil se je v neposrednem prenosu, zdaj si je premislil

Christopher Neumayer Profimedia
Avstrijski specialist za hitre discipline je napovedal vrnitev v smučarsko karavano.

"Kaj je lepšega, kot se upokojiti v Kitzbühlu z najboljšim rezultatom kariere?" je po januarskem smuku na slovitem Streifu, na katerem si je privozil 12. mesto, v nesporednem prenosu na avstrijski televizijski mreži ORF šokiral Christopher Neumayer.

Nekaj dni kasneje je širši vpogled v svoji miselni proces ponudil z objavo na Instagramu. "Zadnjih nekaj let je bilo zame zelo zahtevnih tako fizično kot psihično. Preprosto ne zmorem več po tolikih poškodbah, operacijah in preprekah," je zapisal.

Čeprav se je zdelo, da njegova odločitev dokončna, pa si je le nekaj mesecev kasneje premislil. Poleti je vse svoje moči usmeril v priprave na prihajajočo sezono, v kateri bo poskušal znova vzpostaviti stik s svetovno elito. V preteklosti je največje uspehe dosegal na tekmah evropskega pokala, v prihodnje pa si želi še stopničko višje, če mu bo to dopuščalo zdravje.

Pri svoji odločitvi je bil deležen podpore tako s strani domače smučarske zveze kot proizvajalca opreme Atomic, kar mu je močno olajšalo vrnitev med aktivne smučarje.

Maria Therese Tviberg Presenečenje Šport Svetovna prvakinja razkrila pravi razlog za slovo od smučanja

"Po dolgem in temeljitem premisleku sem prišel do spoznanja, da se še nisem pripravljen posloviti od alpskega smučanja," je sledilce razveselil Neumayer. "Zakaj? Čemu? Kako to? To so bila najpogostejša vprašanja po mojem slovesu. Veliko je razlogov, zakaj sem se tako odločil. Že od poletja sem povsem osredotočen na treninge in vem, da sem pripravljen. Ko se zabavaš tudi med najzahtevnejšimi treninigi, takrat veš, da si sprejel pravo odločitev. Marsikaj želim še pokazati, zato se v novo sezono podajam s polno hitrostjo," je zapisal Avstrijec in se zahvalil vsem, ki so mu bili v oporo.

"Še posebej sem hvaležen ÖSV-ju za vse konstruktivne pogovore in podjetju Atomic, ki me bo še naprej podpiralo, tako da si bom lahko ponovno nadel svoje smuči iz Kitzbühla." 

Vrnitev rojaka je s komentarjem pozdravila tudi ena najboljših smučark lanske sezone Stephanie Venier. "Gremo!" mu je sporočila.

Neumayer je v karieri nastopil na 39 tekmah svetovnega pokala, poleg 12. mesta iz Kitzbühla pa sta njegovi najboljši uvrstitvi še 17. mesto iz Bormia (smuk) in 20. mesto iz Kvitfjella (super-G).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice