Šport
7 ogledov

V Evropi med osem

koksarov_barca_SAD_010308 Žurnal24 main
Rokometni državni prvaki so na tiskovni konferenci predstavili cilje v novi sezoni. Seznam okrepitev še ni dokončen, obeta se prihod ruskega reprezentanta, želji pa sta bila tudi Fernandez in Gul.
 

Preberite še ...

Intervju: Tone Tiselj (26. 7.)

Celjski cilji v novi sezoni bodo osvojitev obeh domačih lovorik, v Evropi pa vsaj četrtfinale. Veliko si obetajo tudi od novega trenerja Toneta Tislja . Ta meni, da bodo v novi sezoni v ekipi v prvi vrsti v ospredju "kri, solze in znoj". V ekipi je uvedel profesionalizem na igrišču in izven njega, doslej pa so v pripravljalnem obdobju naredili vse začrtano. "Sam od igralcev nikoli nisem zahteval določenega rezultata, bolj mi je bil pomembno, da igralci dajo na igrišču vse od sebe. In igralec, ki nosi na sebi dres Celja Pivovarne Laško, mora na igrišču dati vse od sebe in pustiti srce. Novinci se postopoma vključujejo v ekipo, nerealno pa je pričakovati, da bi se v mesecu dni popolnoma vključili v ekipo. Upam, da bo ekipa s trdim delom iz meseca v mesec napredovala in da bo vsak igralec, ki bo stopil na igrišče, tam pokazal svoj maksimum. Na igrišču in izven njega se bo tudi pokazal karakter vsakega posameznega igralca," je dejal novi trener državnih prvakov, ki že zre tudi v prihodnost.

 

Pari 1/16 finala pokala

Brežice : Grosuplje
T. Trebnje : Gorenje
Sevnica : A. Železniki
SVIŠ P. G. : Celje P. L.
J. Ormož : Merkur
Kranj : Slovan
Dobova : Šmartno H. F. b.
Cerklje P. K. : Prevent
A. Radgona : Škofljica
Drava Ptuj : Dol Hrastnik

Danes za jutri
"To bo neke vrste 'kvalifikacijska sezona' za marsikaterega igralca glede njegove prihodnosti v Celju. Sicer moramo v letošnji sezoni postaviti cilje za naprej. Seznam okrepitev še ni dokončen, saj je v teh dneh na testiranju 28-letni ruski reprezentant Valerij Mgjakov iz Astrahana, ki lahko igra na vseh treh zunanjih položajih. Če bo izpolnil naša pričakovanja, bomo v začetku prihodnjega tedna podpisali pogodbo z njim. Moja želja je bila tudi prihod Jeroma Fernandeza in Erika Gula iz Barcelone, vendar do dogovora ni prišlo, saj igralca nočeta zapustiti Barcelone. Sicer sem določen vpogled v ekipo že dobil, še boljšo sliko pa bom imel po superpokalu konec tedna, ko se bosta ekipi pridružila Edi Kokšarov in Renato Sulić,"
je pojasnil novi prvi mož celjske stroke.

Gorazd Škof ostaja ali odhaja? Še sam ne ve. © Saša Despot

 
Škof se ne obremenjuje
Spregovoril je tudi kapetan Edi Kokšarov , ki je z rusko izbrano vrsto nastopil na olimpijskih igrah in je začel trenirati s pivovarji šele v ponedeljek. Zato se je tudi na eleganten način izognil odgovoru, kako vidi trenutno pripravljenost svoje ekipe. "Sam nisem zato tukaj, da ocenjujem kvaliteto ekipe, ampak sem igralec, ki mora izpolnjevati trenerjeva navodila. Prepričan sem, da bomo s trdim delom lahko naredili marsikaj in da bodo prišli s trdim delom tudi rezultati." Ob tem je Kokšarov še zanikal govorice, da je Aleksej Peskov podpisal za prihodnjo sezono za Ciudad Real. V četrtek bo arbitraža na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju odločila, ali bo Gorazd Škof ostal v Celju ali odhaja v Zagreb. Celjski direktor Mijo Zorko pravi, da alternative za Škofa nimajo, ker imajo v klubu veljavne pogodbe s tremi vratarji. Gorazd Škof je pojasnil: "Sam se s tem ne obremenjujem, naj arbitraža odloči, ali bom ostal v Celju ali pa grem v Zagreb. S trenerjem Tiseljem sva imela odkrit pogovor na to temo, sam pa obljubljam, da bom, če bom ostal pri pivovarjih še eno sezono, profesionalno branil vso sezono."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.