Šport
3 ogledov

Srhljiv padec Haydna

Nicky Hayden se bo Katarja spominjal z grenkim priokusom. Žurnal24 main
Prvo veliko nagrado v razredu MotoGP bo s prvega položaja začel Casey Stoner. Kvalifikacije je zaznamoval tudi grozljiv padec Nickyja Haydna, ki si ga lahko ogledate v spodnjem videu.
 

Španska prevlada

V razredu 250 ccm je bil najhitrejši Španec Alvaro Bautista, v razredu do 125 ccm pa njegov rojak Julian Simon (oba Aprilia).

V slabem spominu bo veliko nagrado Katarja v razredu motoGP ohranil Nicky Hayden , ki je doživel srhljiv padec, s katerim je v veliki meri presenetil tudi kamermana. Zaradi zelo bolečega padca, po katerem je Američan kar nekaj časa drsel po hrbtu, motor pa se je presenetljivo dolgo "peljal" kar sam, je Haydnov nastop na večerni dirki vprašljiv. Po začetnih rentgenskih preiskavah so ga zaradi težav s hrbtom še zadržali v bolnišnici v Dohi. "Ne počutim se ravno tako, da bi lahko odšel na jutranji tek. Po nadaljnjih preiskavah se bomo odločili o mojem nastopu," je povedal nesrečni Američan.Ogledate si ga lahko v spodnjem videu.



Svetovni prvak iz leta 2007 Casey Stoner bo lovil tretjo zaporedno zmago na uvodnih dirkah sezone v Katarju , potem ko si je v kvalifikacijah zagotovil najboljši štartni položaj. Izvrstni Avstralec , ki je v zadnjih dveh sezonah na uvodni dirki pometel z nasprotniki, je odlično opravil s kvalifikacijami in bil s časom 1:55,286 skoraj pol sekunde hitrejši od zasledovalcev.  Stonerju se je še najbolj približal aktualni svetovni prvak Valentino Rossi , ki je svoj najboljši čas postavil prav v zadnjem poskusu. Italijan je zaostal za 0,473 sekunde in bo prvo dirko sezone začel z drugega štartnega položaja, kar je velik napredek glede na lansko sezono, ko je bil na kvalifikacijah le sedmi. Iz prve vrste bo štartal še Rossijev moštveni kolega Jorge Lorenzo , ki je za Italijanom zaostal le za 0,024 sekunde. Za razočaranje bi lahko označili šele 14. mesto Danija Pedrose , a pri Špancu moramo vzeti v obzir poškodbi zapestja in kolena. Poškodovan je nastopil tudi povratnik v karavani Sete Gibernau , ki bo dirko začel mesto za Pedroso.

VN Katarja, MotoGP, štartna lista:

1. Casey Stoner (AVS) 1:55,286
2. Valentino Rossi (ITA)  +0,473
3. Jorge Lorenzo (ŠPA)  +0,497
4. Andrea Dovizioso (ITA)  +0,689
5. Loris Capirossi (ITA)  +0,863
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.