Šport
1 ogledov

Speči Kralji

Vesa Toskala je doživel poraz s svojim Torontom. Žurnal24 main
Anže Kopitar je znova občutil grenkobo poraza. Od Kingsov so bili boljši hokejisti Phoenixa, ki so si zmago priborili predvsem po zaslugi nevihte golov v zadnji tretjini, ko so zadeli trikrat.
 

Liga NHL

Washington : Florida 3:5
Philadelphia : Tampa Bay  4:3*
Montreal : Atlanta 5:4 Calgary  : Dallas 1:3
Phoenix : Kings 4:2
San Jose : Toronto 5:2
* po podaljšku

V ligi NHL je bilo sinoči odigranih šest srečanj. Veselila so se moštva Philadelphie , ki je proti Tampa Bayu slavila po podaljških, Floride, Montreala, Dallasa, Phoenixa in San Joseja . Anže Kopitar je doživel novi poraz, drugi zapored. Od njegovih Kingsov je bil s 4:2 boljši Phoenix. Za zmagovalce je bil dvakrat uspešen Enver Lisin , po zadetek pa sta dodala Shane Doan in Martin Hanzal . Pri Kopitarjevih soigralcih sta se veselila Aleksander Frolov , ki je dosegel že svoj peti zadetek v šestih tekmah, in Oscar Moller .

Zmagovit večer so imeli tudi Starsi. © Reuters

 
Slovenski napadalec je bil na ledu 19 minut, v katerih je proti nasprotnim vratom sprožil tri strele. Zanj in za njegove soigralce je bila usodna predvsem zadnja tretjina srečanja, ko so domači hokejisti dosegli kar tri zadetke in zapečatili usodo moštva iz Los Angelesa, čeprav se je v njegovih vratih izkazal Erik Ersberg s 34 obrambami. Enver Lisin, ki je v zadnjem delu igre zadel v razmiku štirih minut, se je vrnil po 11 tekmah kazni. "Upam, da sem s tem dokazal, da sodim v ekipo. Ko me je vodstvo kluba poslalo na kaljenje v ligo AHL, nisem bil najboljše volje, toda zdaj je vse lepše," je bil s svojo predstavo zadovoljen Rus, ki je tri novembrske tedne preživel v ligi AHL v San Antoniu. "Že drugo tekmo zapored smo zaspali v zadnjem delu igre. Pred tem so imeli domači le zadetek prednosti," je bil razočaran kapetan Kraljev Dustin Brown .

Philadelphia si je domačo zmago nad Tampo priborila v podaljšku. Z drugim golom na tekmi jo ji je na začetku tretje dodatne minute priskrbel Mike Richard . Dva gola za gostitelje je dosegel tudi Jeff Carter , ki je prispeval še podajo. Napeto je bilo tudi v Montrealu, kjer so domači proti Atlanti že vodili s 3:0, vendar dovolili gostom, da v vsega 59 sekundah, kar je klubski rekord, izenačijo na 3:3. Veliko razočaranje pa je z golom pet minut pred koncem vendarle preprečil Andrej Kosticin (v statistiko je vpisal podaje pri prvih treh golih), štiri minute pozneje pa je zmago potrdil Robert Lang .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.