Šport
0 ogledov

Slovan spet ponižal Celje

Boris Denič je še tretjič v sezoni s Slovanom premagal Celje Pivovarno Laško. Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško nadaljujejo s poraznimi predstavami. V 7. kolu drugega dela MIK 1. lige (skupina od 1. do 6. mesta) so izgubili s Slovanom s 24:31 (13:16).

Vse bolj prazne tribune Zlatoroga dokazujejo, kaj si celjski navijači mislijo o njihovih izidih v tej sezoni. Resda oslabljeni pivovarji, kjer so iz različnih vzrokov manjkali Edi Kokšarov, Mirsad Terzić, David Špiler, Miha Gorenšek in Miladin Kozlina, so si ob svoji anemični igri prislužili žvižge vse manj številnih navijačev, ki tako kot igralci komaj čakajo konec najslabše sezone v samostojni Sloveniji. Sicer pa so bili domači v prvem polčasu v začetku boljši nasprotnik, saj so povedli s 5:2, nato pa so gostje z delnim izidom 5:0 naredili preobrat na igrišču in povedli s 7:5. Celjani so zadnjič na tekmi izenačili na 12:12, nato pa so gostje na odmor odšli s tremi goli prednosti. V drugem polčasu so brez težav držali prednost, na koncu pa slavili s sedmimi goli prednosti. 

Sebastian Skube in soigralci so morda že celo odločili o državnem prvaku. © Gregor Katič

 
Velenjski rokometaši so še drugič v končnici prvenstva premagali Prevent iz Slovenj Gradca. Da bo zmaga ostala doma, so pokazale že uvodne minute srečanja, ko gostje nikakor niso mogli ustaviti razigranih domačinov, kjer sta v prvem delu blestela predvsem Sergio Datukašvili in Adnan Harmandić , na vratih pa Matevž Skok . Važna tekma za vrh lestvice pa je potekala tudi v Trebnjem, kjer so Dolenjci presenetili Koper . Koprčani in Velenjčani si delijo prvo mesto na vrhu lestvice, po pritožbi Primorcev pa še vedno ni potrjena zmaga Velenjčanov v njunem medsebojnem obračunu v Rdeči dvorani. Izbranci domačega stratega Marka Šibile so prikazali v tej sezoni daleč najboljšo predstavo, z odlično igro so si v prvem delu priigrali že sedem golov prednosti (12:5), na odmor pa odšli s petimi (18:13). Koprčani se niso predali, v 45. minuti so tekmo postavili v začetno izhodišče (24:24), v razburljivi končnici, kjer si nobena ekipa ni priigrala otipljive prednosti, pa se je izkazal mlad dolenjski vratar Klemen Ferlin , ki je petnajst sekund pred koncem zaustavil strel Draška Mrvaljeviča s kazenske, sedemmetrske črte.

MIK 1. liga, končnica za prvaka, 7. kolo:

Celje Pivovarna Laško : Slovan 24:31 (13:16)
Bedekovič 7, Klančar 4; Teržan in Skušek po 6, Žvižej 5

Gorenje : Prevent 33:22 (18:12)
Harmandić in Datukašvili po 5, Kavaš 4; Dujmovič 6, Kleč 4

Trimo Trebnje : Cimos Koper 30:29 (18:13)
M. Radelj 7, Korelec 6, Se. Skube 4; Praznik 8, Hribar 4
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.