Šport
12 ogledov

Selanne dve leti v Anaheimu

Finskemu blisku se obetajo pete zimske olimpijske igre. (Foto: Action Images) Žurnal24 main
Finski hokejist Teemu Selanne je z moštvom NHL Anaheim Ducks podpisal novo dveletno pogodbo. Finec, ki je v najboljši hokejski ligi odigral že 15 sezon, je za Racmane nastopal že lani.
 

Preberite še ...

Selanne v reprezentančni pokoj
Teemu spet pri Ducksih

Finski hokejist Teemu Selanne je v nedeljo podpisal novo dveletno pogodbo s severnoameriškim moštvom NHL Anaheim Ducks. Desetkratni udeleženec tekme all-stars je najboljši klubski igralec v kar sedmih kategorijah, med drugim v zadetkih (325), točkah (689) in odločilnih zmagovitih golih (54). Finski blisk, kot ljubitelji hokeja imenujejo Selanneja, bo za dveletno pogodbo prejel 5,25 milijona dolarjev, je poročal časnik Los Angeles Times.

 
 

Anaheim je edini klub, kjer si želim igrati.

Teemu Selanne

 
Osemintridesetletni Finec bo tako v NHL odigral še 16. sezono, v minuli pa je v 26 tekmah za Racmane prispeval 12 golov in 11 podaj, saj se je moštvu priključil šele v drugi polovici. Njegova najboljša hokejska leta so bila od 1996 do 2000, ko je v dresu Anaheima v povprečju dosegal kar po 46 golov na sezono. "Anaheim je edini klub, kjer si želim igrati. Imamo odlične lastnike, še boljše navijače in moštvo, s katerim lahko poskušamo vnovič osvojiti Stanleyjev pokal. Ta ekipa je lačna zmag in pripravljena na nove izzive," je dejal finski veteran, ki se je sprva upokojil leta 2007, ko so Racmani osvojili Stanleyjev pokal, a se je nato februarja lani vrnil na ledene ploskve.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.