Šport
11 ogledov

Šahist zaspal za mizo

Šah je prenaporen šport za Vladislava Tkačijeva. Žurnal24 main
Francoski šahist ruskega rodu Vladislav Tkačijev je na mednarodnem turnirju v Kalkuti poskrbel za nenavaden incident. Dvoboj je dobil njegov tekmec, ker je Francoz za mizo zaspal.

Stvar se je domnevno zgodila zaradi vinjenosti, je poročal lokalni časnik Indian Express. Vladislav Tkačijev je dvoboj izgubil, ker je uradno prekoračil časovno omejitev. Prireditelji turnirja so lahko le nemočno ugotovili, da bo speči 35-letni velemojster, evropski prvak iz leta 2007, le stežka nadaljeval partijo, tako da so točko prisodili njegovemu tekmecu, domačinu Pravinu Kumarju.

 
 

Ko bo tekmovanje končano, se bomo sestali in razmislili, kako ukrepati proti igralcu.

Sumen Madžumder, organizator

 
Tekmeca sta v eni uri odigrala le 15 potez, Francoz pa je imel težave z budnostjo, še preden je dokončno omagal. Drugi šahisti so ga, ko je bil na vrsti za potezo, večkrat morali zbuditi s tresenjem za ramo, za nekaj časa pa se je zbral tudi po osvežitvi z vodo. Nazadnje pa vse skupaj ni več pomagalo in Tkačijeva so s prizorišča ob vsesplošnem muzanju tekmecev in gledalcev morali odnesti. "Gre za nesrečen dogodek. Ko bo tekmovanje končano, se bomo sestali in razmislili, kako ukrepati proti igralcu," je nenavadno dogajanje za časnik pojasnil eden od prirediteljev Sumen Madžumder.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.