Šport
17 ogledov

Ruski finale Dementjevi

Žurnal24 main
V finalu WTA-turnirja v Torontu z nagradnim skladom dva milijona ameriških dolarjev sta se pomerili Rusinji Marija Šarapova in Jelena Dementjeva. Gladko je slavila slednja s 6:4 in 6:3.

Sedemindvajsetletna Jelena Dementjeva, četrtopostavljena igralka turnirja je nato v finalu brez težav premagala rojakinjo Marijo Šarapovo in osvojila 14. lovoriko. Nekdanja številka 1 ženskega tenisa Šarapova po poškodbi ramena in začasnem, desetmesečnem slovesu od teniškega loparja še ni osvojila naslova, zdaj pa namerava svoj "comeback" v teniške arene uprizoriti na US Opnu. Šarapova, ki je v tem času nazadovala na 61. mesto jakostne lestvice WTA, pred Torontom je bila 49. igralka, znova leze vse višje in na novi lestvici zaseda že 30. mesto. V Torontu se je veselila svojega prvega finala po vrnitvi na igrišča.

 
 

Zelo rada igram na turnirju v Torontu, a doslej še nisem prišla višje od prvega ali drugega kroga, kar je vedno predstavljalo precejšnje razočaranje.

Jelena Dementjeva

 
"Zelo rada igram na turnirju v Torontu, a doslej še nisem prišla višje od prvega ali drugega kroga, kar je vedno predstavljalo precejšnje razočaranje. Zato sem vesela, da sem vendarle osvojila ta naslov," je dejala zmagovalka, ki je obenem pohvalila tudi podporo s tribun. V dosedanjih dvanajstih obračunih s Šarapovo je Dementjeva le trikrat zmagala. Vesela je bila tudi Šarapova: "Mislim, da je za mano sijajen teden. Odigrala sem šest dvobojev, kar pomeni lepo popotnico in zelo dobre priprave za US Open." Mnenje z rojakinjo deli tudi Dementjeva, ki je pokazala vrhunsko formo pred četrtim turnirjem za grand slam v sezoni. Že v drugem krogu teniškega turnirja v Torontu se je poslovila prva igralka sveta Dinara Safina, ko jo je izločila Francozinja Aravane Rezai.

Toronto, WTA, finale:

Dementjeva (RUS/4) : Šarapova (RUS) 6:4, 6:3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.