Šport
6 ogledov

Pravljična Crosbyjeva noč

crosby_main_reuters Žurnal24 main
V ligi NHL sta bili v ospredju tekmi med Pittsburghom in Torontom ter Detroitom in New York Rangersi. Kolo je zaznamoval Sidney Crosby s stotim golom in dvestoto uspešno podajo.

Največ medijskih žarometov je bilo po srečanju med Pittsburghom in Torontom v NHL zagotovo usmerjenih na Sidneyja Crosbyja, ki je zadel in temu dodal še tri uspešne podaje. Tako je dosegel svoj stoti gol in prekoračil mejo dvestotih asistenc v ligi NHL. Vse to je dosegel "le“ v 219 tekmah svoje kariere. "Lepo je doseči tak mejnik. To ni glavno bistvo igre, vendar gotovo godi,“ je povedal Crosby, ki mu je z uspešno igro v veliki meri pomagal tudi partner v napadu Jevgenij Malkin. Ostale gole so dodali Miroslav Šatan, Pascal Dupuis in Petr Sykora. Za Toronto je edini zadetek dosegel Nik Antropov, čigar ekipa je sicer v precejšnji strelski krizi, saj je dosegla le devet golov na petih tekmah. Vratar Pingvinov Marc-Andre Fleury je obranil 26 strelov Toronta.

 

Liga NHL

Dallas : Colorado 4:5
Ottawa : Boston 2:4
Montreal : Phoenix 4:1
Atlanta : Buffalo 3:2 (kazenski streli)
Detroit : New York Rangers 5:4 (podaljšek)
Pittsburgh : Toronto 4:1
Washington : New Jersey 3:4 (kazenski streli)
Florida : New York Islanders 2:0
Tampa Bay : Minnesota 0:1 (kazenski streli)
Nashville : Columbus 6:3
St. Louis : Chicago 4:3 (kazenski streli)
Edmonton : Calgary 3:2
San Jose : Philadelphia 5:4 (podaljšek)

Detroit Red Wingsi so premagali Rangerse po podaljških s 5:4. Za zmagovalce je Mikael Samuelsson prispeval gol in dve uspešni podaji, ostale gole pa so si razdelili Johan Franzen, Tomas Holmstrom, Jiri Hudler in Marian Hossa, ki je zadel v podaljšku. Eden protagonistov zmage prvakov pa je bil tudi Chris Osgood z 28 obrambami. "Vedel sem, da se bo znašel v priložnosti. Na ledu in tudi zunaj njega sem skušal ostati čim bolj miren. Ni bilo nobene panike. Prepričan sem bil, da bodo goli prišli,“ je dejal Hossa, ki je dosegel svoj tristoto gol v NHL. Rdeča krila so sicer vodila že v tretji tretjini, vendar so Newyorčani prek Jurija Hudlerja slabe štiri minute pred koncem. V drugem delu igre pa so Wingsi povedli že s 3:1. Za Rangerse so gole dosegli Aaron Voros, ki je zadel dvakrat, Rayan Callagan in Nigel Dawes pa sta dodala pa zadetka. Sijajen je bil vratar Henrik Lundquist, ki je zaustavil kar 40 strelov: "Zelo sem razočaran. Zdi se mi, da smo jih imeli. Celo z vsemi njihovimi priložnostmi se mi zdi, da smo jih nadigrali.“

Tudi na ostalih tekmah je bilo nekaj zelo tesnih izidov. Na srečanju San Joiseja in Philadelphie je bil potreben podaljšek, na tekmah Atlante in Buffala, Washingtona in New Jerseyja, Tampe Baya in Minnesote in St. Louisa in Chicaga pa kazenski streli.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.