Šport
11 ogledov

Powell kljub vsemu v Berlinu

Asafa Powell bo očitno kljub predhodnim drugačnim napovedim nastopil na SP v Ber Žurnal24 main
Generalni sekretar Mednarodne atletske zveze Pierre Weiss je dejal, da je vodstvo jamajške reprezentance preklicalo zahtevo po prepovedi nastopa Asafe Powella na SP v Berlinu.

Jamajška zveza je po sporu za nekatere atlete, ki niso prišli v kamp jamajške reprezentance v Berlinu, zahtevala prepoved nastopa na SP. Toda IAAF je jamajško zvezo pozvala, naj še enkrat premisli o svoji zahtevi. IAAF je namreč pojasnila, da bi s prepovedjo slabo vplivala na samo SP. Ne nazadnje so bile med "grešniki" poleg Asafe Powella še olimpijska prvakinja na 100 m Shelly-Ann Fraser, olimpijska prvakinja na 400 m ovire Melaine Walker, tekmovalka na visokih ovirah Brigitte Foster-Hylton in sprinterka Shericka Williams.

Jamajška atletska zveza je sicer predhodno zahtevala, da IAAF s seznama tekmovalcev za bližnje svetovno prvenstvo v Berlinu umakne sprinterja in nekdanjega svetovnega rekorderja na 100 m Powella in še štiri druge člane reprezentance. Jamajška zveza je sicer v sporu z nekaterimi atleti, ker niso prišli v kamp jamajške reprezentance v Berlinu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.