Šport
1 ogledov

Poraz v slogu sezone

Draško Mrvaljevič je v Pamploni dosegel sedem zadetkov. Žurnal24 main
Rokometaši Cimosa so v zadnjem kolu prvega dela Lige prvakov v gosteh izgubili s španskim Portlandom S. A. z 29:31 (11:17) in osvojili zadnje mesto v skupini E.
 

Liga prvakov, skupina E, 6. kolo

Portland S. A. : C. Koper 31:19
Č. Medvedi : Steaua 28:21

Koprska ekipa je tako končala nastope na mednarodnem prizorišču. Koprčani so krstno sezono v Ligi prvakov končali po prvem delu. V šestih tekmah so iztržili le eno zmago, potem ko so na domačem igrišču na kolena spravili Portland ter doživeli po dva poraza z ruskimi Čehovskimi Medvedi in romunsko Steauo, enega pa v soboto proti Portlandu San Antoniu. Po začetnem tipanju moči so pobudo na igrišču prevzeli domači rokometaši, za katere je bila tekma proti Koprčanom za biti ali ne biti. V primeru zmage bi si namreč zanesljivo priborili nastop v glavnem delu lige prvakov, kar so tudi storili, v primeru poraza pa bi bili odvisni od nedeljske tekme v Čehovu. Po vodstvu z 10:6 so na 10-minutni odmor odšli s šestimi goli prednosti (17:11).

V drugem delu je slovenski trener Matjaž Tominec opravil nekatere igralske korekcije, najbolj pa se mu je obrestovalo, ko je v ogenj poslal Deana Bombača. Komaj 19-letni igralec je dodobra poživil igro slovenskih podprvakov, čeprav je v 59. minuti prav njegov zgrešen strel iz krilnega položaja onemogočil, da bi Koprčani izenačili na 30:30. Zadnjo minuto so gostitelji odigrali preudarno, domačo zmago z dvema goloma prednosti pa je potrdil Carlos Ruesga. "Kljub temu, da tekma v Španiji za nas ni imela tekmovalnega naboja, saj smo možnosti za napredovanje izgubili na prejšnjih tekmah, smo se borili po najboljših močeh. Pokazali smo pravi obraz in se dostojno poslovili od Lige prvakov," je po tekmi v Španiji dejal Rok Praznik.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.