Šport
0 ogledov

Poljaki razorožili Hrvate

Bertrand Gille je ob Nikoli Karabatiću eden ključnih mož francoske reprezentance Žurnal24 main
Na olimpijskem turnirju igrajo že četrto kolo. Hrvaška je izgubila proti Poljakom. V derbiju kola je Francija brez večjih težav premagala Španijo in tako še naprej ostaja nepremagana.
 

Rokomet, skupina A, 4. kolo

Brazilija : Kitajska 29:22
Francija : Španija 28:21
Hrvaška : Poljska 24:27

Na olimpijskem rokometnem turnirju postaja vse bolj zanimivo. V pomembnem boju za nadaljevanje tekmovanja v skupini A je Brazilija premagala Kitajsko z 22:29. Obe moštvi sta doslej doživeli tri poraze.  Rokometna sladica je bil evropski in sosedski derbi med Francijo in Španijo. Francozi so do te tekme dobili vse tri obračune, vključno s slavjem nad olimpijskimi prvaki Hrvati pred nekaj dnevi. Odlično pripravljenost so pokazali tudi na srečanju s Španci, ki so jih premagali z 28:21. Tekmo si je ogledala tudi španska kraljeva družina, na čelu s kraljico Sofio, njeno hčerko Cristino in možem Inakijem Urdangarinom, nekdanjim španskim rokometnim reprezentantom in članom nepremagljive Barcelone v devetdesetih letih minulega stoletja. V francoski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit krožni napadalec Bertrand Gille s šestimi, v španski pa krilni rokometaš Juan Garcia s sedmimi goli. Hrvati so po Franciji izgubili še proti neugodnim Poljakom. Pri Hrvatih je največ zadetkov, uspešen je bil pri sedmih strelih, dosegel igralec na desnem krilu Mirza Džomba.

 

Rokomet, skupina B, 4. kolo

Egipt : Južna Koreja 22:24
Rusija : Nemčija 24:24
Danska : Islandija 32:32

V skupini B so atraktivni, vendar nam morda malo manj znani Korejci ugnali Egipt s 24:22 in si tako že zagotovili nastop v četrtfinalu. Na drugi strani pa lahko Egipčani že pomahajo v slovo napredovanju, saj imajo le eno točko. Nemci in Rusi so remizirali. Edvard Kokšarov je dosegel en zadetek iz dveh poskusov. Najboljši ruski strelec je bil Vasilij Filipov, pri Nemcih pa Michael Kraus. Oba sta zadela šestkrat. Danska in Islandija sta se razšli z neodločenim rezultatom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.