Šport
2 ogledov

Phoenix in Washington s petico

Takole je Vancouvrov vratar Roberto Luongo zaustavil strel Paula Stasnyja. Žurnal24 main
V ligi NHL so bili minulo noč najučinkovitejši hokejisti Phoenixa, Washingtona in Floride, ki so dosegli po pet zadetkov oziroma štiri. Aleksander Semin na vrhu lestvice strelcev.
 

Liga NHL

Buffalo : St. Louis 4:3
Columbus : Phoenix 2:5
Carolina : Washington 1:5
New Jersey : NY Rangers 2:5
Florida : Tampa Bay 4:0
Chicago : Boston 1:2*
Vancouver : Colorado 1:2*
* po kazenskih strelih

V ligi NHL so se najvišje zmage veselili hokejisti Phoenixa, ki so Columbus odpravili s 5:2.  Podobno uspešni so bil hokejisti Washingtona, ki so premagali Carolino s 5:1 z dvema goloma Aleksandra Semina, ki je dodal še tri asistence, ter po enim Aleksandra Ovečkina, Mika Greena in Nicklasa Backstroma. Za Carolino je edini zadetek dosegel Scott Walker. Semin je s petimi novimi točkami skočil na vrh lestvice strelcev v NHL. Ima 27 točk, tri več kot Pittsburghov Jevgenij Malkin. Semin je v karieri proti Hurricanom dosegel že 17 zadetkov. "Upam, da bo takšne igre nadaljeval. Potem bo postal najboljši igralec lige," je dejal Seminov soimenjak Ovečkin.

Igralci Floride so Tampo Bay premagali s 4:0. Uspešni so bili Bryan McCabe, Nathan Horton in dvakrat Gregory Campbell, ki je dosežku dodal še asistenco, Jay Bouwmeester je prispeval dve uspešni podaji. S 24 obrambami se je izkazal drugi vratar Craig Anderson. "Ni pomembno le, koliko strelov je obranil, ampak tudi, kdaj jih je," je svojega varovanca pohvalil trener Floride Pete DeBoer.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.