Šport
1173 ogledov

Pred dnevi umrl na dirkališču, kljub temu bo postal prvak

Luca Salvadori Instagram
Izjemna gesta ekipe iz italijanskega prvenstva, s katero so omogočil, da bo tragično preminuli dirkač Luca Salvadori postal motociklistični prvak.

Potem ko je minuli teden svet motociklizma šokirala novica o smrti Luca Salvadorija, zdaj iz Italije prihaja novica o nadvse lepi športni gesti. Ekipa Pistard Racing se je namreč odločila, da se umakne iz trenutnega prvenstva za italijansko državno lovoriko Trofeo Nazionale 1000, tako da bo vodilni dirkač prvenstva – tragično preminuli Luca Salvadori – postal posthumni prvak. Za naslov prvaka se je Salvadori v tej sezoni boril z dirkačem Filippom Rovellijem

Do konca sezone sta na sporedu še dve dirki, v Imoli in Cervesini, a se je ekipa Pistard Racing odločila, da ne bo nadaljevala z dirkanjem. Bodo pa prisotni na dirkališčih zato, da se mu bodo poklonili. 

"Nima smisla nadaljevati brez tebe na stezi, to prvenstvo je tvoje in bo vedno ostalo. Rad te imam," besede Rovellija povzema portal paddock-gp.com. Ni kaj, včasih je človečnost pomembnejša od dirkanja.

Spomnimo: svet motociklizma je pretekli teden pretresla huda tragedija. Po sobotnem trčenju na cestnem dirkališču Frohburg v Nemčiji, šlo je za zaključno ulično dirko sezone, je življenje izgubil zelo priljubljeni italijanski dirkač Luca Salvadori. Dirkač Ducatija je v nedeljo umrl v bolnišnici v Nemčiji, potem ko je v soboto grdo padel.

Italijan je bil zaradi svojih vsebin, ki jih je ustvarjal na družbenih omrežjih, zelo priljubljen. Na Instagramu mu je sledilo skoraj pol milijona ljudi, na Youtubu pa je imel skoraj 600.000 sledilcev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.