Šport
2 ogledov

Perić in Koražija proti Pajoviču in Rutenki

Aleš Pajovič bo znova okusil slast igranja v Bundesligi. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Na evropskem rokometnem superpokalu, kjer nastopajo Ciudad Real, Kiel, Nordhorn in MKB Veszprem, sta znana oba finalista: Veszprem in Ciudad Real. Slovenec bo vsekakor zmagal.
 

Superpokal, polfinale

MKB Veszprem : Nordhorn 39:30
C. Real
: Kiel 31:24

Na evropskem superpokalu v madžarskem Veszpremu so se zbrali zmagovalec Lige prvakov Ciudad Real , zmagovalec pokala EHF Nordhorn , zmagovalec pokala pokalnih zmagovalcev MKB Veszprem in povabljeno moštvo Kiela . V prvem polfinalnem obračunu sta se spopadli nemška in madžarska ekipa.

Dejan Perić je izkoristil prednost domačega igrišča. © SPS

 
Uspešnejši so bili domačini, tudi z našima (dobrima) znancema Dejanom Perićem in Davidom Koražijo , nekdanjim igralcem Celja, Ormoža in Gold Cluba. Prvi je dobro branil, drugi pa zabil šest zadetkov za visoko zmago Madžarov, bilo je 39:30. Veszprem je povedel za tri zadetke na krilih Perića in Carlosa Pereza v 23. minuti, na odmor pa so domači s pomočjo nekaj protinapadov odšli s prednostjo šestih zadetkov. Tudi v drugem delu so domači navduševali svoje navijače s hitro igro ter vodili že za deset zadetkov.

 Drugega finalista je dal obračun med Ciudad Realom in Kielom, ki so ga dobili Španci z 31:24. Ciudad Real je prevladoval praktično vso tekmo in se popolnoma zasluženo uvrstil v nedeljski finale. Od obeh slovenskih reprezentantov je bil učinkovitejši Vid Kavtičnik s štirimi goli, Aleš Pajovič je zadel trikrat, Sergej Rutenka pa je imel po tekmi ob svojem imenu zapisano številko sedem. Uroša Zormana ni bilo v španski ekipi. Boj za superpokal se bo nadaljeval v nedeljo. Ob 13h se bosta za tretje mesto pomerila Nordhorn in Kiel, ob 15h pa bo na sporedu finale med Veszpremom in Ciudad Realom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.