Šport
0 ogledov

Pajenkov blok za peto zmago

Odbojkarji ACH so proti aktualnim prvakom prikazali izjemno igro. Žurnal24 main
Odbojkarji ACH Volleyja so v Parizu proti Beauvaisu dosegli izjemno pomembno zmago s 3:1, ki jih najverjetneje že pelje v nadaljevanje tekmovanja. Zadnjo točko zagotovil Alen Pajenk.
 

Liga prvakov, skupina E, 4. kolo

Beauvais Oise : ACH Volley 1:3

Prvi niz se je začel podobno kot tekma v Ljubljani. Prevladovali so Francozi, ki so boljšo igro kronali z vodstvom. Blejci so se jim približali šele ob zaključku, prišli do 22:20, a so bili nato domači spretnejši in so niz sklenili v svoj prid. V drugem nizu je bila tehtnica že bolj uravnotežena. Moštvi sta bili skupaj do sedme točke, nato pa je sledila serija slovenske ekipe, ki je, navdahnjena z nekaj uspešnimi servisi in natančno odmerjenimi udarci Jasmina Čuturiča, povedla z 18:12. Vendar so se Francozi še kako dejavno vrnili v igro, dosegli pet točk zapored in moštvi je pri 18:19 ločila še še točka. Gostje niso mogli ustaviti naleta domačih, zato je izenačenje sledilo na 21. točki. Točke so nato v pomembnih trenutkih dosegli Delano Thomas in Andrej Flajs , ki je še lani nastopal v dresu francoske ekipe, in zadnjo za 25:22 Alen Pajenk .


Bled je še drugič v šestih dneh postal odbojkarsko večje mesto od milijonskega Pariza. © Nik Rovan

 
Tretji del igre se je začel s pozitivno serijo Blejcev, ki so povedli s 5:1. Domači strateg je nato igro prekinil s polminutnim odmorom, po katerem so se njegovi varovanci malce pobrali, nizali točko za točko, vendar jim Gorenjcev ni uspelo ujeti. Za to je bil v veliki meri zaslužen Mitja Gasparini , ki se je razigral sredi tretjega niza, njegovemu navdihu pa je sledil še Pajenk. Vendar so Parižani po štirih točkah zaostanka poskrbeli za razburljiv zaključek ter izenačili na 20. Za zmago v tretjem nizu pa so se morali Blejci še kako potruditi, saj so ga dobili šele z 29:27 oziroma šele s peto zaključno žogo. Tudi četrti niz ni bil nič druugačen kot vsi ostali, vendar se je Blejcem z blokom Pajenka uspelo odlepiti na 17:14. Kljub temu so jih Parižani ujeli. Bilo je izenačeno na 22:22, nato pa so se Blejci zbrali, dosegli še dve točki, peto zmago v Ligi prvakov pa jim je prinesel Pajenk.

"Tekma je bila ves čas tesna. Bržkone je odločal naš servis, ki sicer ni bil tako dober kot na prvi tekmi, a je bil boljši od začetnih udarcev domačih odbojkarjev. Imeli smo kar nekaj težav z blokom, a na srečo to ni bilo usodno. Zdaj bomo morali več delati na tem, da bo v igri še manj napak in nihanj," je po srečanju povedal blejski strateg Glenn Hoag .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.