Šport
2 ogledov

Olimpijci so brcali žogo

Andrej Jerman se dobro znajde tudi z nogometno žogo.
1/16
Žurnal24 main
Olimpijski komite Slovenije je v Zrečah in na Rogli pripravil prvi olimpijski vikend, na katerem so se zbrali udeleženci OI leta 2008 v Pekingu in kandidati za OI v Vancouvru. Športnike združil nogomet.

Na dobrodelni nogometni tekmi med zimskimi športniki in sponzorji, ki so bili okrepljeni z dvema športnikoma, so zmagali slednji po kazenskih strelih s 7:5. Sponzorji, v Zrečah so zmagali s 7:5 (3:3, 3:1), so z zadetki Miloša Petkovića (Lohnko inženiring), Iztoka Jakopina (Radio televizija Slovenija) in Roberta Zevnika (Dnevnik) povedli s 3:0, tik pred koncem polčasa pa je na 1:3 znižal alpski smučar Rok Perko. Njegov smučarski kolega Andrej Jerman, ki je del tekme uspešno opravljal tudi vlogo vratarja, je znižal na 2:3, po podaji najbolj aktivnega Mitje Dragšiča, prav tako alpskega smučarja, pa je na 3:3 izenačil nordijski kombinatorec Mitja Oranič. Sledili so kazenski streli; za smučarje sta bila uspešna Jerman in Dragšič, zgrešili pa so Perko, Oranič in biatlonka Andreja Mali.

Skupinska fotografija zagrizenih nasprotnikov © Gregor Katič

 
Za sponzorje so zadeli Roman Domjan (Lohnko inženiring), biatlonec Janez Marič , Zevnik in igralka badmintona Maja Tvrdy, Jakopin pa je edini zgrešil. Razen omenjenih so za zimske športnike, ki so tekmovali v zanje znanem hladnem vremenu, nastopili še biatlonec Klemen Bauer , tekačica Vesna Fabjan in alpska smučarka Maruša Ferk . Tekma je bila dobrodelnega značaja, saj bodo imeli kandidati paraolimpijskih iger invalidov leta 2010 v Vancouvru pet dni brezplačnih priprav na Rogli.  Večine športnikov v času tekme še ni bilo v Zrečah, zbrali pa se bodo v soboto, ko bodo imeli dopoldne najprej treninge, popoldne pa delavnice s koristnimi informacijami s področja dopinga, marketinga, statusnih pravic športnikov. OKS pa bo zvečer podpisal pogodbe s kandidati za nastop na OI v Vancouvru 2010. Olimpijski vikend je nastal na pobudo komisije športnikov v OKS in je v prvi vrsti namenjen druženju, medsebojnemu povezovanju in sproščeni izmenjavi izkušenj športnikov in trenerjev različnih poletnih in zimskih športov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.