Šport
9 ogledov

Nova gripa med tenisači v Wimbledonu

Simptomi nove gripe so bili opaženi pri pobiralcih žogic na turnirju v Wimbledon Reuters
Pred dnevi so pri več pobiralcih žogic zaznali znake nove gripe, zdaj iz Wimbledona prihajajo novice, da so se okužili tudi trije igralci. Travis Parott je že zanikal, da bi bil res bolan.

Angleški mediji poročajo, da se je nova gripa (H1N1) pojavila pri treh akterjih wimbledonskega turnirja. Agencija FENA piše, da so z gripo okuženi Slovaka Mihael Martinek in Filip Polašek ter Američan Travis Parott. Omenjena trojica je nastope na turnirju že končala. Mertinak je odpovedal nastope v igri mešanih dvojic, Polašek in Parott pa sta izgubila v drugem krogu tekmovanja dvojic. Kljub temu je novica o okužbi z novo gripo poskrbela za določeno zaskrbljenost med igralci, ki so še v Londonu. Parott je na svojem Twitterju sporočil, da so navajanja medijev napačna: "Sporočite naprej, da nimam prašičje gripe, kakor piše Daily Mail. Hvala."

Najprej so simptome te bolezni pokazali štirje dečki in deklice, ki pobirajo žogice. Pristojni so jim odredili karanteno, dokler ne opravijo vseh pregledov. Kljub vsemu nihče še ni potrdil ali zanikal, da bi oboleli za boleznijo, zaradi katere je na svetu umrlo že 311 ljudi, trije v Veliki Britanji. Strah pred novo gripo je potrdil tudi direktor Wimbledona Ian Richie, ki je dejal, da ima nekaj članov osebja njene simptome, in pozval tiste, ki imajo visoko vročino ali se ne počutijo dobro, naj ne prihajajo na turnir. Kljub temu je poudaril, da se ta ne bo prekinil. Vse skupaj je komentiral tudi Roger Federer: "To so prav gotovo slabe novice, vendar je treba vedeti, da teniški igralci pogosto potujemo in tako tvegamo okužbo. Verjamem, da bodo organizatorji storili vse, da nas zavarujejo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.