Šport > Nogomet
3 ogledov

Želi biti svetovni prvak

Diego Maradona je sinonim za težave. Žurnal24 main
Pred prijateljsko tekmo s Škotsko je argentinski nogometni selektor Diego Armando Maradona zatrdil, da ima kot selektor enake želje kot igralec - zmagati na svetovnem prvenstvu.
 
 

Naredil bom številne spremembe, tako v taktiki kot pri izbiri igralcev.

Diego Maradona

 
"Moj cilj je, da na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki čez dve leti končamo na prvem mestu. Ne le med prvimi štirimi. Kaj sploh pomeni med prvimi štirimi? To mi ni všeč," je v Glasgowu dan pred tekmo s Škoti o dolgoročnih ciljih dejal 48-letni Diego Maradona , ki je kot igralec argentinske izbrane vrste leta 1986 postal svetovni prvak. "Naredil bom številne spremembe, tako v taktiki kot pri izbiri igralcev. Ampak počasi, ne želimo prehitevati stvari," je dejal Maradona in zavrnil tudi kritike, ki menijo, da nekdanji igralski genij ne bo mogel enako uspešno voditi moštva zvezdnikov. "Ne čutim pritiska. Če ne bi sprejel ponudbe, bi bil reva. Jaz potrebujem Argentino, Argentina pa potrebuje nekoga, ki jo bo vodil," je odločen Maradona.

Kljub zvenečemu imenu na trenerski klopi tekmecev pa so pri škotski nogometni zvezdi sporočili, da gredo vstopnice slabo v prodajo. Informacije o tem, da naj bi se za ogled tekme na Hampden Parku zanimalo kar 250.000 navijačev, so v praksi dobile potrditev le v dobri desetini: Škoti so do dneva pred tekmo prodali le 27.500 vstopnic. Zaradi strahu, da bo stadion napol prazen, so se odločili znižati cene vstopnic, ki se zdaj začenjajo pri 18 funtih. Obenem pa bodo, če na stadionu ne bo vsaj 35.000 ljubiteljev nogometa, projekt gostovanja Argentine končali v rdečih številkah, saj bo škotsko zvezo gostovanje dvakratnih svetovnih prvakov po neuradnih podatkih stalo kar 800.000 funtov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.