Šport > Nogomet
14 ogledov

Zadevala Ačimović in Vučkić

Mile Ačimović je že dolgo časa prvo ime Austrie, tokrat pa se bo lahko dokazal p Žurnal24 main
Vsak ponedeljek dopoldne preverjamo, kako so minuli vikend igrali slovenski nogometaši v tujih ligah. Tokrat velja izpostaviti Mileta Ačimovića in Harisa Vučkića.
 

Več o ligaškem dogajanju:

Anglija: prvaki začeli z zmago.
Nemčija: prvaki boljši od 'slovenskega' Kölna.
Francija: Slovenci poraženi.
Španija: pomlajena Barca blizu nove lovorike.
Slovenija: druga zmaga Olimpije.

Nemčija
Mišo Brečko in Milivoje Novaković sta s Kölnom v drugem kolu prve Bundeslige doma z 1:3 izgubila proti prvakom iz Wolfsburga . Brečko je igral vso tekmo, Novaković je v igro vstopil v 84. minuti. Zlato Dedič je z Bochumom visoko klonil prot i Schalkeju (0:3). Drugo kolo se je igralo tudi v drugi Bundesligi. Matej Mavrič je odigral vseh 90 minut za Koblenz . S 3:2 so premagali Arminio iz Bielefelda. Goran Šukalo ni bil v postavi Augsburga .

Francija
Slovenci v Ligue 1 so minuli vikend ostali brez točk. Valter Birsa je za Auxerre v sklopu drugega kola igral v drugem polčasu. Proti Lensu so izgubili 0:2. Bojan Jokič za Sochaux ni igral. Njegovi soigralci so proti prvakom iz Bordeauxa izgubili z 2:3. Boštjan Cesar je odigral celotno tekmo, a z Grenoblom z 1:2 izgubil proti ekipi Boulogne .

Anglija
V drugi angleški ligi je v sklopu drugega kola Rober Koren odigral prvi polčas za West Brom . Z 1:0 so premagali Nottingham Forest . Mladi Haris Vučkić je dvakrat zadel in dvakrat podal za gol na prijateljski tekmi med mladima ekipama Newcastle Uniteda in Chelseaja . Srečanje so Vučkićevi dobili s 5:3.

Avstrija
Mile Ačimović izvrstno igro za dunajsko Austrio . Na pokalni tekmi proti ekipi Würmla je k zmagi 4:0 prispeval dva gola (enega iz enajstmetrovke) in podajo za zadetek. Uspešni so bili tudi nogometaši ekipe Wiener Neustadt , med njimi Sašo Fornezzi , ki so s 3:1 premagali Grieskirchen .

Belgija
Po zadetku za reprezentanco je Zlatan Ljubijankić minuli vikend zadel še za svoj Gent . Srečanje proti Genku v prvi belgijski ligi se je sklenilo z 1:1. Ljubijankič je bil zamenjan tik pred koncem, drugi Slovenec v klubu, Marko Šuler , pa je odigral vseh 90 minut. Dejan Kelhar ni bil v postavi ekipe Cercle Brugge .

Haris Vučkič je blestel v mladi ekipi Newcastle Uniteda. © Andreja Potočnik

 
Nizozemska
Aleksander Šeliga se je s Sparto veselil domače zmage 2:1 nad Willemom II . Igral je do 70. minute. Dalibor Stevanović je z Vitessejem gostoval pri Heerenveenu in klonil z 0:1. Slovenski igralec zvezne vrste je odigral 70. minut. Brez zmage je ostal tudi Gröningen ( NAC Breda je zmagala z 2:1), Tim Matavž pa je igral v drugem polčasu.

Romunija
V prvi romunski ligi sta si nasproti stali ekipi treh slovenskih nogometašev, a žal v postavi Timisoare ni bilo niti Dejana Rusiča niti Dareta Vršiča . Je pa za njihovega tekmeca, Rapid iz Bukarešte, 61 minut odigral Darijan Matič . Z 1:0 je zmagala Timisoara. Pandurii Jake Štromajerja je z 2:0 klonil proti moštvu iz Craiove .

Madžarska
Leon Panikvar je dobil 81 minut priložnosti za dokazovanje v dresu ekipe ZTE . Proti ekipi MTK so izgubili 0:1.

Rusija
V 18. kolu prve ruske lige je Denis Halilovič odigral celotno tekmo za Saturn . Z 1:0 so premagali Spartak i z Nalčika. Drugi Slovenec v Rusiji, Alekdandar Radosavljević , je s Tomskom z 1:0 premagal Kuban Krasnodar . Igral je vseh 90 minut. Tomsk še naprej preseneča, saj je teden prej premagal tudi Zenit .

Poljska
Slovenski legionar v prvi poljski ligi je Andraž Kirm . Z Wislo iz Krakowa je s 3:0 premagal Belchatow . Odigral je celotno srečanje in pustil svoj pečat.

Portugalska
Nacional Nejca Pečnika
je v uvodnem kolu prve portugalske lige remiziral s favoriziranim Sportingom iz Lizbone (1:1).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.